Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kuşlar 3.cü isim de inatlaşıyor

Kuşlar 3.cü isim de inatlaşıyor

AK Parti de artık her şey su yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. Aylardır ha aday olacaklar ha olmayacaklar diyerek yazılıp çizildi.

Ve bu gün itibarı ile AK Parti de aday adaylık süreci resmen başladı.

Bakalım kim aday adayı olacak, kim olmayacak, kim kimi destekleyecek veya desteklemeyecek hep birlikte göreceğiz.

Ama görünen o ki muhalefet bu defa çok aceleci davranmıyor aksine İktidar partisi sanki kendileriymiş gibi iktidarda imiş gibi bekliyor.  AK Partinin adayına karşılık aday belirleme stratejisini ortaya koyuyorlar.

Oysa ki AK Partinin son seçimlerini düşünürseniz hep seçimleri dar çerçevede yapıyordular. Yani seçimlere 45 gün kalarak AK Parti seçime giriyor ve iktidar gücü ile Başbakan Erdoğan adı arkasında daha güçlü şekilde 3 seçimdir oyunu arttırarak çıkıyor ve muhalefet piyasadan her seçimde biraz daha zayıflayarak çıkıyordu. Yani dar alanda paslaşan AK Parti hep oyunu yükseltti ve devam edecek gibi.

Bunu engellemek isteyen muhalefet dar zaman da olsa bu defa İktidarın adaylarına orantılı düşüncelerinde güçlü oldukları il ve ilçelerde başkan adaylarını açıklama da aceleci davranmıyor.

Peki bu tutar mı?

Bence hem iktidar için hem de muhalefet için çok ama çok riskli bir seçim atmosferi oluşturur. Düşünün bir Büyükşehir Belediye başkanı 17 ilçe ve köylerini dolaşacak ve İlçe belediye başkan adayları ise ilçesinde ki tüm köyleri dolaşıp oy isteyecek.

Buna ne zaman yeter ne de ayakta duracak güç. Demek oluyor ki AK Parti genelde yine bir adım önde giriyor bu seçimlere bir kere daha. Ama bu aşamada en büyük sorun AK Partide aday kim olacak ya da olmalı.

Gündem son 4-5 gün öncesine göre çok az flu idi. Ne zaman ki Ayhan Keleş adı güçlü şekilde gündeme gelmeye başladı ortalık toz duman oldu.

Bazıları Ayhan Keleş adını ve haberimizi sözüm ona fiyasko olarak değerlendirmeye çalışsa da mutlak gerçek var ki siyaset alt üst oldu. Nereden çıktı bu Ayhan Keleş adı?

Bu gün bir de anket başlatıyoruz. Dün sizlere duyurmuştuk aday adayı isimleri olarak düşünülenleri.  Göreceksiniz bu ankette tarafsız ve dobra bir anket olacak. Genel merkezler de bu anketleri çok yakından inceliyor irdeliyor buna inanın.

Ve demedi demeyin göreceksiniz ki AK Parti de hemen her şey sürpriz ötesi mucize şekilde gerçekleşecektir. Ama bana göre hala en güçlü iki isim Dündar ve Köse olduğu kadar inadım inat hala ısrarım üçüncü isim.

Bu Ayhan Keleş'te olabilir başkası da...

Aklımın almadığı Çarşamba Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Sami Kahraman adı. Bu isme takılmadım dersem yalan olur. Kahraman görevde iken Başkanlığa göz kırpıyor diye çok haber yaptım. Ama renk yoktu. Şimdi ne olur bilemem.  Ama bilinen gerçek ve en çok dillendirilen konu üçüncü bir aday. Sürpriz kim mi olabilir?. İlçe Başkanları istifa etsin görürsünüz.  Gelen kuşlar böyle diyor.

Gerisi bizi ilgilendirmez, Genel Merkezin sorunu orası.   Yani merkez bilir...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi