KUŞAKLAR BULUŞUYOR YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

KUŞAKLAR BULUŞUYOR YARIŞMASI DEVAM EDİYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından; organize edilen "Kuşaklar Buluşuyor" inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması başvuruları devam ediyor.

 

HABER-FOTO: AYHAN GONCA
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından; gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve kültür alanında yapılabilecek faaliyetleri planlamak, gençlerin bilim, sanat ve kültür alanlarına ilgisini arttırmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu kapsamda yürütülen faaliyetleri desteklemek amacıyla  organize edilen "Kuşaklar Buluşuyor" inceleme, araştırma ve belgeleme yarışması başvuruları devam ediyor.
 
Gençlerimiz sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerlerimiz ile yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçılarımız, yaşlıları yaşadıkları köyde veya kentte ziyaret edeceklerdir. Bu ziyaretler esnasında yüz yüze görüşmelerinden elde edecekleri bilgileri, yaşlılarımızı içlerinde bulundukları çevre ile beraber gözlemleyerek veya köylerimizde yaşayan gençlerimizin kentleri ve kent yaşamlarını gözlemlemeleri sonucunda izlenimlerini paylaşarak özgün eserler meydana getireceklerdir.
 
Eserlerin teslimi için son tarih 1 Mart 2013 iken eserlerin değerlendirilmesi: 1-25 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak. Değerlendirme Sonuçlarının Bakanlık Yarışma Yürütme Kuruluna Teslimi  29 Mart 2013'nde gerçekleşecek ve sonuçlar 3 Mayıs 2013 tarihinde açıklanacak.19 Mayıs 2013 tarihinde ise ödül töreni yapılacak.
 
Yarışmaya 15-20 yaş arası gençler ve 21-29 yaş arası gençler katılacak ve her ilde her kategori için birinci esere tablet bilgisayar, ikinci esere bisiklet ve üçüncü esere ise fotoğraf makinesi hediye edilecek.
 
Yazılı metin ve görsel öğelerin, (CD/DVD) 3'er kopyasının eksiksiz olarak doldurulup imzalanıp Başvuru Formu ve "Doğruluk Beyanı" ile birlikte aynı zarfa konularak, 1 Mart 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar bulundukları ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine kargo veya posta ile gönderilmesi ya da teslim makbuzu karşılığında elden teslim edilmesi gerekmekte olduğu bildirilirken postadan doğacak gecikmelerden il Müdürlüklerinin sorumlu olmadığı açıklandı.
 
Ayrıntılı bilgi için www.gsb.gov.tr ve kusaklarbulusuyor.gsb.gov.tr adresi ziyaret edilebilir ve Gençlik Merkezi'nin 435 89 45 numaralı telefonu aranabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber