Kurbanlık hayvan piyasası kızışıyor

Kurbanlık hayvan piyasası kızışıyor
Kurban Bayramına sayılı günlerin kaldığı bugünlerde Çarşamba’daki hayvan piyasası da hareketli günler yaşıyor

 

Kurban Bayramına sayılı günlerin kaldığı bu günlerde Çarşamba’daki canlı hayvan borsası en hareketli günlerini yaşıyor. Civar köylerden yüzlerce hayvan üreticisi Kurban öncesinde elindeki hayvanları satabilmek için Çarşamba Canlı Hayvan pazarına akın etti. Özellikle sabah saatlerinde tıklım tıklım olan hayvan pazarında yetiştiriciler hayvanları için müşteri bekliyor.

Yetiştiriciler fiyatlardan memnun değil

Çarşamba’daki Hayvan Yetiştiricileri kurban bayramı öncesinde fiyatlardan memnun olmadıklarını dile getirdiler. Hayvanlarına birçok masrafta bulunduklarını dile getiren yetiştiriciler fiyatların ettikleri masrafları karşılamadığını ve zararına satış yaptıklarını dile getirdiler.  Hayvan yemlerinin çok pahalı olduğunu dile getiren yetiştiriciler yapılan masrafların bundan kaynaklı çok olduğunu belirttiler. Çarşamba Canlı Hayvan pazarında büyük baş hayvanların ortalama satış fiyatları canlı kiloda 7-8 lira arasında değiştiğini dile getiren yetiştiriciler geçen yıllara oranla bu yıl fiyatların çok fazla geriye çekildiğini dile getirdiler.

Canlı Hayvan Borsası Özyılmaz’ın

Çarşamba Belediyesi tarafından yapılan Canlı Hayvan Borsası geçtiğimiz ay Hasan Özyılmaz’a 20 yıllığına aylık 5 bin lira kira karşılığında kiralandı. Canlı Hayvan Borsası ile alakalı görüştüğümüz Hasan Özyılmaz, Canlı Hayvan Pazarının Türkiye’nin alan bakımından en büyük 5. Hayvan borsası olduğunu dile getirdiği açıklamalarında, hayvan pazarının yetiştiricilere her türlü imkânı sunduğunu ve modern bir hizmet verdiğini belirtti. Özellikle borsanın girişine yapılan özel ilaçlama ünitesi ile Pazar alanı içine giren her hayvanın sterilizasyonu yapılıyor.

“Modern bir mezbaha kuracağız”

Özyılmaz gazetemize yaptığı açıklamalarda hayvan pazarının hemen yan tarafına Türkiye’nin en modern Mezbahalarından birini yapacaklarını açıklarken bu konuda Çarşamba modern entegre bir tesise kavuşacağını dile getirdi.

kurban-bayrami-yaklasiyor1.jpg

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel