Kurbanlık fiyatları bu yıl biraz daha ucuz ama

Kurbanlık fiyatları bu yıl biraz daha ucuz ama
Vatandaşların Kurbanlık almaya parası yok

 

Perşembe günü Kurban Bayramının ilk günü, birçok vatandaş kurbanlıklarını hazır ederken bazı vatandaşlar ise son güne doğru fiyatların biraz daha düşmesini bekliyor

Çarşambalıların yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Birçok Çarşambalı bu yıl kurbanlık fiyatlarının da ucuz olmasını fırsat bilerek kurbanlıklarını günler öncesinden hazır etti. Kimi vatandaşlar ise son günlere doğru fiyatların biraz daha azalacağını düşünerek beklemeye başladı. Bizde Çarşambalılara bu yılki kurbanlık fiyatları konusundaki düşüncelerini sorduk.

“Kurbanlıklar ucuz ama paramız yok”

Önceki yıllara göre bu yıl biraz daha görece ucuz olan kurban fiyatları konusunda vatandaşlar dertli. Vatandaşlar, “kurban fiyatları önceki yıllara göre bu yıl biraz daha düşük. Geçen sene 9-10 lira olan canlı kilo bu yıl 7-8 lira civarı. Evet, fiyatlar düştü biraz ama vatandaşların da alım gücü kalmadı. Türkiye’de elektrikten tutunda, benzine kadar her şey büyük oranda zamlandı. Ay sonunu zor denkleştiriyoruz. Bu halimizle bir de kurbanlık mı alacağız.  Herkes gibi bizde Kurban Bayramı’nda kurbanımızı kesmek istiyoruz ama gelin görün ki elde avuçta bir şey yok” dediler

Köylüler de dertli

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi Çarşamba’da da Çiftçilerin ortak problemi haline gelen tarım kredileri meselesi bir türlü çözüme kavuşmuyor. Kredi borcu olan çiftçiler ise Kurban Bayramı için kara kara düşüyor. Çiftçiler, “Fındıktan, sebzeden bir şey kazanamıyoruz, kazandığımız da kredi borçlarına gidiyor. Kredi çekmeden çiftçilik yapamaz hale geldi. Mazot çok pahalı, gübre yem derken çiftçinin elinde hiç bir şey kalmıyor. Bu halimizle kurban kesmeye kalkıyoruz. Kurbanı da ya borçla ya da kredi ile çekeriz borçla kesilen kurbanın sevabını gelin siz düşünün. Ama işte zorla da olsa Allah’ımız emretmiş kesiyoruz. Evet, fiyatlar ucuz yetiştirdiğimiz hayvanlar da para etmedi. Ne yapacağız bilemiyoruz elimiz kolumuz bağlı kaldı” dediler.

Çarşamba’da birçok kesiminin Kurban bayramı öncesinde tepkisi aynı; “para yok!” 

Esnaf ve Çiftçiler Kredi borçlarından dem vurduğu sohbetlerimizde memurlar ve işçiler ise ay sonunu getirmenin derdine düşmüş durumda. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Çarşamba’daki vatandaşların genel hali maddi olarak pekte iyimser değildi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

kurban1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir