Kurbanlarımızı yine yollarda mı keseceğiz

Kurbanlarımızı yine yollarda mı keseceğiz
Kurban bayramı yaklaşıyor, kurban fiyatları bu yıl vatandaşların yüzünü biraz güldürürken sorun yalnızca kurbanı almakla bitmiyor, halkın aklına gelen soru şu: “Peki Kurbanı nerede keseceğiz”

 

Tüm Türkiye’de ve Çarşamba’da da vatandaşlar yaklaşan Kurban Bayramına hazırlanıyorlar. Kurban fiyatlarının bu yıl geçen yıllara oranla biraz daha düşük olması vatandaşların yüzlerini güldürürken sorunlar sadece kurbanı almakla da bitmiyor. Vatandaşlar Kurbanlarını nerede keseceğiz, atıklarını nereye atacağız sorusunu gündeme getirmeye başladılar.

Kurban bayramlarının en büyük sorunlarından biri haline gelen kurbanın kesileceği yer sorunu modernleşen kentlerimizde daha da büyük bir sorun haline geliyor. Türkiye genelinde birçok belediye bu soruna bir çözüm bulmuş durumda; özel, donanımlı kurban kesim yerleri. Peki, Çarşamba’da böyle bir yer var mı? Çarşamba Belediyesi Kurban Bayramında, vatandaşların mağdur olmaması, yaşanılacak çevre sorunlarının önüne geçebilmek için henüz böyle bir yer belirlemedi.

Çarşamba’nın bir bölümü kurban konusunda şanslı, birçok Çarşambalı köylerine giderek kesim işlemlerini köylerinde yapıyorlar. Peki ya köylerine gidemeyenler. İşte sorun burada başlıyor. Çarşamba’da belirli bir kurban kesim yeri olmamasından kaynaklı vatandaşlar kurbanlarını sokaklarda, yollarda, evlerinin bahçelerinde kesmek zorunda kalıyorlar.

Vatandaşların evlerinde yeterince uygun donanımın olmamasından kaynaklı yaşanabilecek olumsuzluklar ise saymakla bitmiyor. Bu sorunların başında kurban kesim işlemi için hazırlanın hayvanın kaçarak vatandaşlara zor anlar yaşatması, kesilen hayvanın sakatatlarının imha edilmesi ve temizlik, yolarda oluşan kan deryaları ve en kötüsü küçük çocuklara göstermek istemeyeceğimiz manzaralarla karşılaşmasını sağlamaktır. 

Kurban Bayramı yaklaşıyor henüz belediyemiz zabıtasınca oluşturulmuş bir kurban timimiz yok! Ve henüz yine belediyemiz tarafından hazırlanmış tam donanımlı bir kesim yerimiz yok! Kurban Bayramında Dini vecizesini yerine getirmek isteyen Çarşambalıları zor bir bayramda daha bekliyor. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber