Kurbanda ‘taze et’ uyarısı

Kurbanda ‘taze et’ uyarısı
"Kurbanda kesilen et en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli"

Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, Kurban Bayramı'nda kesilen etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi. 
Beslenme ve sağlık açısından yapılan en büyük yanlışın taze kesilmiş etin hemen yenmesi olduğuna dikkat çeken Özel FBM Tıp Merkezi Uzman Diyetisyeni Deniz Tığlı, mide problemleri ve sindirim sorunu yaşanmaması için kesilen etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra yenmesini tavsiye etti. Diyetisyen Tığlı, “Bu sindirim zorluğu etin sertliğinden gelmektedir. Hayvan kesildikten sonra kas hareketlerin devam etmekte olup, bu sebeple ölüm katılığının geçmesi gerekir” dedi.

Izgara veya haşlama yöntemi daha doğru
Etin görünür yağlarının uzaklaştırılarak yağsız şekilde ızgara veya haşlama yöntemi ile pişirilerek yenmesinin en doğru yöntem olduğunu ifade eden Tığlı, etin saklama yöntemleri için de uyarılarda bulundu. Tığlı, “Etin buzlukta eksi 2 derecede birkaç hafta, derin dondurucuda eksi 18 derecede daha uzun süre saklanabilir. Ayrıca çözünmüş et tekrar dondurulmamalıdır” diye konuştu.
Bayramlarda etin yanı sıra tatlı ve hamur işi tüketiminin de oldukça artacağına değinen Tığlı, “Özellikle obezite, kalp damar hastalıkları ve diyabeti olan bireyler bunlara dikkat etmelidir. Gün içinde 1 kez tadımlık tatlı ve 1 porsiyon et tüketimi yapıldığında diğer öğünleri sebze ve meyve ile dengelenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir