KURBAN PAZARINDA ALICI YOK!

KURBAN PAZARINDA ALICI YOK!
Kurban Bayramına 16 gün kalmasına rağmen kurban pazarındaki hayvan besicileri, satışların durgun olmasından dert yandı.

kurban-pazarinda-alici-yok!-(1).jpg

Çarşamba Belediyesi canlı hayvan pazarında kurulan kurban pazarında Hayvan yetiştiricileri “Kurbanlık çok, ama alıcı yok” diyerek vatandaşların her yıl olduğu gibi kurban alışverişini son günlere bırakacaklarını söyledi.

Kurban pazarında hayvanlarını satmak için sabahın erken saatlerinde geldiğini söyleyen hayvan besicileri “Satışlar şuanda hiç iyi değil. Sezon açıldı ancak verimli bir satışımız olmadı. Satışlarımız yine arife gününe veya bayram gününe kaldı. Ama yinede ümidimizi kesmiyoruz. Kurban alacak olan vatandaşları pazara davet ediyoruz” dedi.

Fiyatlar hakkında konuşan hayvan yetiştiricileri “ Fiyatlarımız da geçen seneye göre az bir artış söz konusu. Bugün canlı dişi hayvanın kilo fiyatı 18 lira, erkek hayvanın kilo fiyatı ise 22 lira civarında. Fiyatlarımız uygun ancak pazarda alıcı bulamıyoruz” sözlerine yer verdiler.
kurban-pazarinda-alici-yok!-(2).jpg

“Yem fiyatları çok pahalı”
Hayvan yetiştiricileri yem fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan üretici “Hayvan besicileri için yem fiyatları çok pahalı. Fiyatlar geçen seneye göre %50 artış gösterdi. Yem fiyatlarının yüksek olması kurbanlık fiyatlarını da etkiliyor. Bizler hayvanlarımız yetiştirirken zorluk çekiyoruz. Devlet yetkililerinin yem fiyatları konusunda yardımcı olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER: Aykut ERAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber