Kurban Hareketliliği başlıyor

Kurban Hareketliliği başlıyor
İslam aleminin idrak edeceği Kurban Bayramı’na yaklaşılırken Samsun’un Çarşamba ilçesinde et fiyatlarında yakın dönemde bir değişiklik göstermediği öğrenilirken, geçen seneye göre fiyatlarda 3 liralık bir artış olduğu gözlendi.

İslam aleminin idrak edeceği Kurban Bayramı’na yaklaşık iki haftalık bir süre kala, vatandaşların kurbanlık alımı da hızlandı. Kırmızı etin kilogram fiyatında geçen seneye göre bu yıl 3 liralık bir artışın olduğunu söyleyen kasap esnafı Sefer Taşan “Bugün 1 kilo kemikli etin fiyatı 45 lira, bonfile 65 lira ve biftek 55 lira. Fiyatlar sınıf sınıf değişiklik gösteriyor. Geçen seneye göre fiyat artışı söz konusu. Fiyatlar geçen ay nasılsa bugün de aynı. Tabi insanların fiyatlara tepkisi var ama ne kadar da tepki olsa da insanlar tüketiyor. Yiyecek olan her türlü alıyor.” dedi.

Alışveriş yapmak için dükkânda bulunan Mustafa Karatay “Baktığımız zaman şuan da her şey pahalı. Gün geçtikçe daha da artış olacak gibi duruyor. Çiftçinin aldığı yem pahalı olunca et fiyatları da pahalı oluyor. Geçen sene 4 kilo et alırken bu sene 2 kilo et alıyorum. Ben emekli bir vatandaşım keseme göre hareket ediyorum. Açıkçası fiyatlar pahalı” ifadelerine yer verdi.

et.jpget-1.jpg

HABER: Aykut ERAT – Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber