Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kurban Bayramınız mübarek olsun

Kurban Bayramınız mübarek olsun

Ve sonunda büyük bir heyecanla beklenen Kurban Bayramı yarın başlıyor.

Kimine göre Bayram, Kimine Göre Kurban Kesme, Kimine Göre Tatil Ve Kimilerine göre ise başka şey.

Ama bizim inancımıza göre İslam Dininin en kutsal en önemli ve en nadide günü Kurban Bayramı.

Sonuç olarak İslam alemi bu gün Din adamlarının ve inananların deyimi ile kesilen kurbanın kanlarının ve etlerinin değil kestikleri kurbanın takvasının insanları yaratan insanlar ile yaratan Allah'a olan minnet, şükran ve dini vecibelerinin en halis ve en temiz günü.

Kurban Bayramı öncesinde Türkiye farklı heyecanları da için de yaşıyor ve yaşatıyor.

Ama fazla sözü uzatmadan dile getireceğim konu şu:

Kurban Bayramını tatil olarak görüp il il gezilere, tatillere çıkan veya bayramlaşmak umudu ile çalıştıkları yerlerden ailelerine gelmek isteyenlerin sevdiklerine veya tatil yapacaklara yere sağ salim ulaşabilmeleri için dikkatli araç kullanmalarıdır.

En azından bu bayram da akan kan sadece Kurban kanlarımız olsun. Trafik terörüne kimse kurban gitmesin, acı çekmesin. Mevla kimseye acı, dert ve keder vermesin.

İkinci olarak kurban kesen vatandaşlarımıza bir uyarı da bizlerden: Kasaplıktan anlamayanlar eline bıçak alıp kendi kendilerine zarar vermesin. İşi ehline verin onlar yapsın. Size düşlen Allah'a olan borçlarınız ise sadece dualarınızı ve vecibelerinizi yerine getirmek olsun.

Yaşam içinde ise yaşananlar ve beklentiler çerçevesinde arena çık hızlı ve heyecanlı. Siyaset arenasında Belediye Başkan Aday adayları birer birer belli olmaya başladı ve başlıyor.  Bu çerçevede Belediye Meclis Üyeliklerine ve Belediye Başkan aday adaylıklarına talip olanların bazıları bayram öncesi bu heyecana kapıldılar bile. Bazıları bugüne bıraktı bu heyecanı. Çifte bayram yaşama teşlaşı ile. Bazıları ise siyaset ayrı bayram ayrı. Bayram sonunu bekleyelim mantığındalar.

Hepsine çıktıkları yolda Allah kolaylıklar ve nasipse hayırlar ihsan eylesin.

Soranlara bizim adaylık süreci devam ediyor. Kimse heveslenmesin. Yok öyle üç köfte 5 kuruşa. O köfteler bile artık yarım köfte en az 3 TL...

Anlayan anlamıştır.

Lafın özü: yarın idrak edeceğimiz kurban bayramımız tüm İslam alemine, ülkemize ve çarşambamıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyor rabbim herkesi amelince, ibadetince ve gönlünce bir bayram geçirmesini nasip eylesin.

Bayramınız mübarek olsun...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR