Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kurban bayramının kurbanları...

Kurban bayramının kurbanları...

Kurban Bayramının temeli yaratan için akıtılacak kandır. İnanan keser, inanmayan kesmez. O inanlarla, inanmayanların Allah'a vereceği imtihanıdır. Biz insanların bu konuya fazla girmesi, irdelemesi bence sakıncalı bir durum. Ama başka bir kan akıtma var ki; akıllara zarar.

Hemen her Kurban ve diğer bayramlarda Cami İmam Hatipleri, bu bayramda silah atmayın, düğünlerde, özel eğlencelerde silah atmayın uyarısı yapar.

Ancak gelin görün ki imama inat olsun der gibi adam camiden çıkıp henüz 100 metre ilerlemeden ilçenin her yerinde savaş varmış gibi her türlü silahlar patlamaya bşalar. Ve bu bayramda da yine silahlar coşturuldu. Ama sonucunda da suçsuz günahsız insanlar hayartından oldu.

Mesela Kızılot Köyünde bir törende havai fişak kullanan bir kişi her nasıl becerdi ise havai fişek başına isabet etti. Sonuç iki gözünden oldu ve halen hayati tehlikesi sürüyor.

Eğridere Köyünde ise bilinçsizce kına gecesinde sözüm ona gösteriş yapanlar 73 yaşında evin içinde oturan suçsuz, günahsız bir kişinin hayatını karattılar.  İki olay ve iki olayın da ders alınması gereken tek olay: Bilinçsiz silah merakı...

Samsun Valisi İbrahim Şahin' e buradan ilk isteğim o dur ki: Samsun ve genelinde SİLAH RUHSATI isteyen kim olursa olsun SİLAH RUHSATI LEBLEBİ GİBİ VERİLMESİN...

Türkiye'de kimin silaha ihtiyacı var ki?. Zaten kaçak silah yapımı ( halk arasında elle yapma silah) furyası bitrmek tükenmek bilmiyor. Bir nebze Samsun' a açılan silah fabrikası ile bu sorun azaldı ama yine de devam ediyor.

Mermi konusuna gelince mermilerde tıpkı silahlar gibi kriminal laboratuarlara girecek şekilde seri numaralarından alın her bir haltına kadar belirlenmeli ki kimse kendi mermisini başkasına satamasın, veremesin. Eline silah alan kendisini kabadayı sanıyor. Güç sadece ondaymış gibi hissediyor.

O nedenle Askeriyede hep denilir ki: SİLAH İNSANIN HEM EN İYİ DOSTU HEM DE EN BÜYÜK TEHLİKELİ ARKADAŞIDIR, ŞEYTANIDIR...

Evet yine bire Kurban Bayramında daha bilinçsizce silah kullanımından dolayı canlar gitti. Trafik kazaları ve bunun yanında silah mangandalarının yüzünden onlarca insan hayatını ya kaybediyor ya da sakat kalıyor.

Samsun Valisinin bundan sonra silah ruhsatı hele hele taşıma ruhsatını kesinlikle vermemelidir. Köylerde adamlar fındık tarlamı , hayvanlarımı bekliyorum yalanı ile gece boyunca pat, pat, küt, küt gece yarılrı insanları uyutmuyor. Tedirginlik bir yana korku dolu geceler yaşatıyor.

İnsanların huzurlu olması adına silah atılmaması için "SİLAHSIZLANMAYA EVET, SİLAHA HAYIR diyorum...

Bu dileklerime bakalım Kaymakam, VBalilik bakalım nasıl iştirak edecekler. Bir bşaka moda ise DÜĞÜNDE SİLAH ATMAK YASAKTIR yazılarına rağmen tam tersine kutularca mermiler havaya sıkılıyor. Önlem alınmadığı takdirde geelceğimiz daha çok tedirgin olacaktır. Jandarma, Polis ne yapsın. Önüne gelenin belinde bir tabanca havasından geçilmiyor. Bilinç var mı soran yok.  Parası olan ya tabanca ya da araç alıp sokağa çıkıyor ve terörden, savaştan daha çok can alıyor.

Artık herkesin bilinçlenmesi gerekli yasaların daha ağır uygulanmasını diliyor geçen bir Kurban Bayramının daha islam alemine hayırlar getirmesi dileklerimle...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi