KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE BİLİM EĞİTİMİ

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE BİLİM EĞİTİMİ
İlim Yayma ve Eğitim Vakfı’nda yaz Kur'an kursuna giden öğrenciler, Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğlenceli bilim eğitimi aldı.

Öğrencilerin eğlenceli bilimsel deneyleri yapmalarını sağlayarak bilimi sevdirmek, bilim merakını, icat etme heyecanı uyandırmak ve geleceğin bilim insanlarını keşfetmek amacıyla Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’nce yürütülen ‘Haydi Çocuklar Bilim Aşısı’na projesi kapsamında açılan ‘Eğlenceli Bilim Sınıfı’nda İlim Yayma ve Eğitim Vakfı’nda yaz Kur´an kursuna giden öğrencilere bilim eğitimi verildi. 
Bilim ve Sanat Merkezi ile vakıf arasında yapılan işbirliği sonucunda haziran ve temmuz aylarında Kur’an kursuna giden öğrenciler, sosyal etkinlikler kapsamında her gün iki grup halinde eğlenceli bilim deneylerine katılarak bilim eğitimi almaya başladılar. Kurum Müdürü Aydın Peker ve öğretmen Ayşe Araç tarafından verilen eğitimde öğrenciler, okullarında gördükleri ders konularına paralel olarak, eğlenceli fen bilimleri deneyleri, matematik ve zeka oyunları, astronomi ve uzay bilimleri etkinliklerine katıldılar.
Ziyarete gelen öğrenciler eğlenceli bilim sınıfını gezdikten sonra, “Burada çok eğlendik. Artık doğaya farklı bir gözle bakıyoruz. Neden, nasıl sorusunu sormayı ve gözlem yaparak bilim yapmayı öğrendik. Bilim çok eğlenceli ve kolaymış. Bilim yapmanın üç temel kuralını öğrendik” dediler.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir