Kul hakkı yemekten karnınız şişti

Kul hakkı yemekten karnınız şişti
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salı günlerinin ağır siyasi dilini kullanan liderlerden oldu. 
 
Sesini sürekli yükselten CHP lideri zaman zaman kürsüyü de yumruklayarak Başbakan Erdoğan ve AK Parti iktidarına yüklendi. Başbakan Erdoğan'ı yalancılıkla itham eden CHP lideri, Erdoğan'ı PKK ile pazarlık yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, "Süreç konusunda Kandil'deki Karayılan'ın mı yoksa Arınç'ın mı bilgisi fazla. Bugüne kadar bekledik, şu pazarlığı görelim dedik. Biz bildiğimizi okuruz, pazarlık yapanlar da alçaktır. Ben de aynısını düşünüyorum, pazarlık yapanlar alçaktır, şerefsizdir." diye konuştu.
 
CHP liderinin açıklamalarından satır başları
Benim bildiğim kadarıyla TBMM başkanlarının iktidarların yolsuzluklarını örtme görevi yoktur. O raporlar buraya gelecek. Ya getireceksin ya da koltuğundan ayrılacaksın. Diyor ya yarım saat uğraşıyor biz yolsuzluk yapmadık diye. Meclis'e getirilmeyen Maliye Bakanlığı raporundan bir kısım okumak istiyorum: 2012'de devlet tarafından yıllık 110 bin 135 liraya kiralanan benzinlik, 1 milyon 460 bine başkasına kiralıyor. Aynı yıl içinde yarım saat yolsuzluk yapmadığını söylüyorsun. Ben sana devletin raporundan okuyorum. Neden Meclis'e getirilmiyorlar. Bu yüzden.
 
KUL HAKKI YEMEKTEN KARNINIZ ŞİŞTİ
Biz kul hakkı yemeyiz diyorlar. Kul hakkı yemekten karnınız şişti. 
 
Sultanahmet Camii'nin silüeti bozulmuş. Demiş ki bunu tıraşlayın. Sahibi tıraşlamamış, küsmüş. Sen başbakansan, sen bu ülkede kul hakkı yemiyorsan onun ruhsatını kim vermiş ona soracaksın. Soruyor mu soramaz. Sen çıkıp ben kul hakkı yemedim diyemezsin, dersen alnını karışlarım.
 
BAŞBAKAN AİLE TERBİYESİ ALMAMIŞ
Geçmişte bu ülkeye hizmet etmiş herkesi minnetle anarız. Kimsenin arkasından kötü söz söylememeye özen gösteririz. Bu ne yapıyor, İsmet İnönü'ye, Süleyman Demirel'e hakaretler ediyor. Aile terbiyesi almamış, hesaplaşacaksak gel karşıma hesaplaşalım. Ne yaptı İnönü, ne yaptı Ecevit; Milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdı, Afyon'da tarlalara yazdılar. Buna ne diyorlardı, bunu süpürmeyin bunu kullanın diyorlardı. Kendisini kullandıran adamlardan başbakan olmaz.
 
PKK İLE PAZARLIK YAPANLAR ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR
Özgürlük var mı bu ülkede, demokrasi var mı bu ülkede? O zaman barış olur mu? Yüzde 10 seçim barajının olduğu bir ülkede barış olur mu? Ülkeyi yönetenlerin yalan söylediği ülkede barış olur mu? Diyor ya hiç yalan söylemiyorum ben. İl Başkanları ile yaptığı konuşmanın metnini okudum. Baştan aşağı yalan. Biz efendim diyor hiçbir zaman terör örgütüyle pazarlık yapmadık. Öbür taraftan dünkü gazetenin manşetinde 4 T pazarlığı. Tek bayrak, tek millet, tek vatan... Bir ülkenin bayrağı, vatanı pazarlık masasında olur mu olmaz mı? Süreç konusunda Kandil'deki Karayılan'ın mı yoksa Arınç'ın mı bilgisi fazla. Bugüne kadar bekledik, şu pazarlığı görelim dedik. Biz bildiğimizi okuruz, pazarlık yapanlar da alçaktır. Ben de aynısını düşünüyorum, pazarlık yapanlar alçaktır, şerefsizdir. 
 
AKP VE PKK İŞBİRLİĞİ YAPIYOR
Elde silahlarla gidilemez diyorlardı. Çıkarlarsa müdahale ederiz diyorlardı. Kahraman ya hiç yalan söylemiyor. Karayılan açıklama yaptı biz silahla çekileceğiz müdahale olursa misilleme yapacağız. 
 
Abdullah Öcalan dahil herkes özgürleşecek üçüncü aşama. Recep Tayyip Erdoğan konuşamıyor. Bilinen bir gerçek var, AKP-PKK işbirliği var.
 
Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde söylenene teslim olmuşsa Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın tutsağıdır. Anayasa değişiklikleri getirecekler. Anayasa konusunda bizim düşüncelerimiz açık ve net. Olay meydana çıktı, kimin ne yapacağı ortaya çıktı, düşüncelerimizi size açıklıyorum.
 
ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR
1-Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Cumhuriyetti. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Başkanlık hayaliyle yatıp kalkıyor. Ecdadımızla gurur duyuyoruz, biz de ecdadımızdan gurur duyarız; bu parlamentoda CHP olduğu sürece Başkanlık sistemi geçemez. 
 
Anayasa`nın 2. Maddesi : Cumhuriyetin Nitelikleri Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
 
Anayasa'nın 3. maddesi: Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.
 
Bu da bizim kırmızı çizgimizdir. Ayrıca Anayasanın başlangıç bölümünde Türk milleti ifadesi yer alacaktır. Buna Recep Tayyip Erdoğan'ın ne aklı ne beyni yeter.
 
Atatürk'ün kurucu unsur vurgusu giriş bölümünde bütün görkemiyle yer alacaktır. Gelinen süreç Tayyip Erdoğan'ın uzun süre düşünmesi gereken bir süreç.
 
Geçmişte AKP'ye oy veren düzgün insanlar, Erdoğan'ın maskesini Kandil'de indirdiler..
 
Elinde pankart olana cop-gaz, ama elinde silah olanın karşısında bir emriniz var mı efendim diyor. Barışı isteriz, huzuru isteriz. Demokrasi önündeki bütün engellerin kaldırılmasını isteriz. Bu grup toplantısında 16 madde halinde demokrasi manifestomu dile getirmiştim. Şimdi diyor ki tarihi yeniden yazacağız; iki köşe yazarı bulursun cebini de doldurursun sana yeni bir tarih kitabı yazarlar. 
 
1 MAYIS POLEMİĞİ
Yarın 1 Mayıs, emekçilerin bayramı. Bu bayramı kutlamak için ağır bedeller ödendi. Bütün işçilerimiz diyor ki Taksim meydanında kutlayalım. Başbakan, Vali, Emniyet hepsi hayır diyor. Eğer bir kişinin saçının teline zarar gelirse onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bayram bu bırakın istedikleri yerde kutlasınlar. Ne zarar geldi bu kutlamalardan. Neden yasak getiriyorsunuz? Hem demokrasi diyeceksin hem yasak getireceksin. Herkesin, her işçinin, her emeklinin 1 Mayıs bayramını kutluyorum. Bayramlarını huzur içinde geçirmelerini diliyorum. Bu ülkeye özgürlük gelecekse bunu getirecek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkeye barışı getirecek parti de CHP'dir. 
 
kaynak:Samsunkent haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir