Küçükbaş kurbanlık tavsiyesi

Küçükbaş kurbanlık tavsiyesi
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, bu sene küçükbaş hayvan kesmenin büyükbaş hayvan kesmekten daha hesaplı olacağını söyledi

Başkan Ömür Şen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Samsun’daki piyasa durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Şu anda büyükbaş hayvanların küçükbaş hayvanlara oranla daha maliyetli olduğunu belirten Şen, kurbanlık alacak vatandaşların acele etmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bu sene küçükbaş hayvanların piyasada çok olduğunu vurgulayan Başkan Ömür Şen, “Birkaç gün içerisinde piyasaya ithal mallar girecek. Bunlar Et ve Süt Kurumu'na verilecek. Kasaplar da oralardan gidip mallarını alabilecekler. Bunun piyasaya biraz da olsa olumlu yansıyacağını umuyoruz. Bu sene büyükbaş hayvanlar bayağı pahalı. Küçükbaş hayvana daha çok ilgi olacağını düşünüyoruz. Büyükbaş bir hayvan bu sene 8-10 bin lira arasında değişirken, en iyi küçükbaş hayvan fiyatı bin lirayı geçmez. Geçen sene etin kilosunu 28-30 lira arasında satıyorduk, bu sene ise 40 lira satılıyor. Bir başka deyimle geçen sene 100 kiloluk bir malı 2 bin 500 liraya aldıysak, bu sene 4 bin liraya alacağız. Büyükbaş hayvanlarda rakamlar korkunç seviyeye çıktı. Geçen sene Türkiye genelinde 850 bin civarında büyükbaş hayvan kurban edildi. 2 milyon 800 bin civarında da küçükbaş hayvan kurban edildi. Bu sene kurban pazarlarında satılmak üzere 1 milyonun üstünde büyükbaş hayvan için belge alındı. Aynı şekilde 3 milyon 500 bin de küçükbaş hayvan için belge alındı. Bu sene kurbanlık mallar geçen seneye oranla çok olsa da büyükbaş hayvanlarda fiyatlar yüksek. O yüzden küçükbaş hayvan almakta fayda var. Aksi takdirde büyükbaş hayvana hisseye girildiğinde kişi başına düşen fiyat miktarı çok daha pahalıya mal olacaktır” dedi.

Öte yandan Samsun’da kurban pazarları bayrama hazırlanırken, bu hafta sonu besiciler mallarını pazarlarda sergilemeye başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir