Küçükbaş hayvan büyükbaşa göre daha uygun

Küçükbaş hayvan büyükbaşa göre daha uygun
Eskişehir’de çobanlık yapan ve küçükbaş hayvanları bulunan İsmail Yılmaz, bu yıl Kurban Bayramı’nda fiyatı nedeniyle küçükbaş hayvana daha büyük ilgi olduğunu söyledi.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda et fiyatlarındaki artış, vatandaşların dikkatini çekiyor. Büyükbaş hayvanların fiyatı el yakarken, küçükbaş hayvanların fiyatının daha uygun olması, vatandaşları küçükbaş hayvan almaya yöneltiyor. Eskişehir’de yaklaşık 40 adet küçükbaş hayvanı bulunan ve çobanlık yapan İsmail Yılmaz, bu yıl küçükbaş hayvana rağbet olduğunu söyledi.

İthal etin fiyatları etkilediğine değinen Yılmaz, “Bu seneki fiyatlar geçen seneye göre daha pahalı. Geçen yıl 550-600 TL olan hayvanlar bu yıl 650-700 hatta 750 TL civarında. Geçtiğimiz günlerde ithal et geldiği için et fiyatı biraz düştü. Bu sene küçükbaşa yoğunluk var Büyükbaş daha pahalı oluyor. Büyükbaş geçen sene 2 bin 500 TL’lik hayvan bu sene 3 bin 500-4 bin TL. Vatandaş da durum böyle olunca küçükbaş hayvanlara yoğunlaştı. Kurbanda belli olacak” dedi.

Yaklaşık 40 küçükbaş hayvana sahip olduğunu aktaran Yılmaz, 30 kadar hayvanı satmayı umduklarını ekledi. Yılmaz ayrıca,ithal et gelmesinin hayvancıları zarara uğratacağını ifade ederek, “İthal et fiyatları gelince fiyatlar 50-100 TL arasında değiştirdi. Kurbana yakın gelirse daha da düşer. Bu da hayvancıların zarara uğramasına neden olur” diye konuştu.

Küçükbaş hayvan alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Yılmaz, “Hayvanların boynuzlarına dikkat etsinler. Boynuzun biri var, diğeri yoksa kurbanlık olmaz. Genç hayvanlara dikkat etsinler. Dişleri dökülen hayvanlara da baksınlar. Dişleri dökülürse kurbanlık olmaz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel