‘ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN’ PROJESİ

‘ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN’ PROJESİ
Çarşambalılar Derneği’nin düzenlediği “Çocuklar Üşümesin” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklar için giysi yardımı yapıldı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ticaret Meslek Yüksek Okuluna bilgisayar laboratuvarı açıldı

aw094348-01.jpg

“Ulaştırmak ve yardımlarda bulunmak önceliğimizdir”
Çarşamba Öğretmenevi’nde başlayıp Ticaret Meslek Yüksek Okulu’nda devam eden programda açılış konuşmasını Çarşamba Haberleşme ve Yardımlaşma Federasyonu Başkanı Hüseyin Avni Özdemir yaptı. Konuşmasında bugüne kadar yaptıkları yardımlardan ve “Çocuklar Üşümesin” projesinden bahseden Çarşamba Haberleşme ve Yardımlaşma Federasyonu Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, “Bizler hemşehri dernekleri olarak tüzüğümüzde gereği olarak kar amacı gütmeden maddi ve manevi imkanlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve yardımlarda bulunmak önceliğimizdir.”diye konuştu.

aw094348-03.jpg

“30 kişilik bir bilgisayar getirdik”
Her zaman eğitime ve çocuklara destek vermeyi amaçladıklarını söyleyen Çarşamba Dernek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Sözen “İstanbul’da yaşayan Çarşambalılar olarak gurur duyuyoruz. Her sene bunu yapmaya çalışıyoruz. 11 yıldır Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı’nda ihtiyaç sahibi 15 bin üzerinde çocukları giydirdik. ‘Çocuklar Üşümesin’ kampanyasını pandemide genişlettik ve 130 adet tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Bilgisayar laboratuvarı işini de biraz büyüttük. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Meslek Yüksekokulu’na 30 kişilik bir bilgisayar getirdik. Buradan sonra Terme’de OMÜ’nün Meslek Yüksekokulu’na 20 kişilik bir laboratuar kuruyoruz bunlarla beraber 2 yıldan beri 152 tane bilgisayar getirmiş olduk ilçemize.”dedi.

1.jpg

“5 yıldır elimizden geleni yapıyoruz”
Çarşamba’daki gençlere verdikleri önemden bahseden Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, “Çarşamba Kaymakamlığı olarak sivil toplum örgütlerini önemsiyoruz her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Çarşambalılar Derneğimizin ‘Çocuklar Üşümesin’ kampanyası çok önemli. 5 yıldır burada biz elimizden geleni, federasyonlarımızın faaliyetlerine destek olarak çalışıyoruz. İki yıldır özellikle bu okullarımıza, bilgisayar sınıflarına laboratuvarların kazandırılması çok önemli. Geçen yıl Endüstri Meslek Lisesi ve Yıldıray Çınar Ticaret Meslek Lise’mize bilgisayar laboratuvarı kazandırılmıştı. Bu senede Meslek Yüksekokulumuza kazandırdık” şeklinde konuştu.

aw094348-04.jpg

“Hem eğitime katkı, hem eğitim gören çocuklara katkı”
Yapılan projenin hem eğitime katkı, hem eğitim gören çocuklara katkı olduğunu dile getiren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugün on birincisi düzenlenen ve bereketi gittikçe artan bir süreç aldı bu yardım faaliyeti. İlk önce çocuklarla başlayan bu yardım faaliyeti geçen yıl bilgisayar ve bilgisayar ekipmanlarıyla devam etmeye başladı. Bu yıl da İnşallah Çarşamba Ticaret Borsamızın yaptırmış olduğu Ondokuz Mayıs Üniversitemize bağlı Meslek Yüksekokulu’muza bir bilgisayar sınıfı oluşturuldu. Hem eğitime katkı hem eğitim gören çocuklara katkı. Hem insanın doğduğu topraklarda köklerini koparmaması anlamında çok güzel bir yardım faaliyeti yapılırken hem de diğer insanlara örnek olan, varını diğerleriyle de paylaşmayı örnekleyen, insanlara gösteren de bir yardım faaliyeti.” ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.

2.jpg

Öğretmenevinde yapılan toplantının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ticaret Meslek Yüksek Okulunda devam eden etkinlik, plaket ve sertifika töreninin ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.

Etkinliğe, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve Çarşamba’lılar Derneği Üyeleri katılım sağladı.

aw094348-05.jpg

3.jpg

4.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber