“KÜÇÜK DEV ADAM’A” NE OLDU!?

“KÜÇÜK DEV ADAM’A” NE OLDU!?
Onu bir zamanlar Milyonlar Kucaklıyordu! Ona bir zamanlar yıllarca güçlü ve ayakta iken seven sevmeyen ''Küçük Dev Adam derdi. uzun defans oyuncularının arasından o golleri atmasına yıllarca akıl sır erdiremedi

Onu bir zamanlar Milyonlar Kucaklıyordu! Ona bir zamanlar yıllarca güçlü ve ayakta iken seven sevmeyen ''Küçük Dev Adam derdi. Yeşil sahalarda 1.64 lük boyuna rağmen öyle kafa golleri atardı ki kimse onun bu kadar yükseğe sıçrayıp, uzun defans oyuncularının arasından o golleri atmasına yıllarca akıl sır erdiremedi...

Ona dönemin karikatüristleri karikatürler çizer, ayaklarının altına helezon yatak yayları koyarak anlatırlardı. Onun hayatı Almanya'dan Fenerbahçe'ye transferinin olay olması ile başlamıştı. Türkiye’ye geldikten sonra ki başarısı ve artan temposu sonrasında Fenerbahçe'den Galatasaray'a gidişi ise daha büyük olay olmuştu. Fenerbahçe’den Galatasaray'a olaylı olmasından kaynaklı transferde attığı imza onun uzun yıllar Galatasaray da oynamasını da sağlamıştı. Hem Fenerbahçelilerin hem de Galatasaraylı iki kulübün taraftarının da sevdiği bir futbolcuydu. O kadar başarılı ve seviliyordu ki başarısı sonucu Milli takımı da adeta yıllarca sırtladı!

Bu kişi bu Küçük Dev Adam kim?
Küçük Dev Adam İlyas Tüfekçi. Tüfekçi onca seveni ve iki büyük kulübün taraftarları ile birlikte son 9 yıldan beridir adeta unutuldu. Tüfekçi yaklaşık 9 yıldır ALS hastalığı ile mücadele ediyor ve durumu her gün biraz daha kötüye gittiği belirtiliyor. Kendisi çok kez yoğun bakımlarda yattı. Onu yeşil sahalarda başarılı ve sağlıklı olduğu dönemlerde gazete ve televizyon ekranlarından düşürmeyen gazete – tv köşe yazarları bir kere olsun hatırlayıp halini hatırını sormadı. Yıllardır musallat olan hastalığı ile mücadele ediyor.

Geçmişte ki başarıları esnasında kazandığı maddiyatı ile geçinmeye devam ederken ailesi ve kendisi de buna şükrediyor ancak, başkaları gibi televizyonlara çıkıp yardım edin, ölüyorum, bittim, param yok demiyor. En güzeli ise onunla en çok sevdikleri yani ailesi ilgileniyor. İlyas Tüfekçinin sinema ve dizi oyuncusu olan kızı İlkin Tüfekçi her şeyi. Babasına bebek gibi bakıyor. Mümkün olduğunca yanından ayrılmıyor. Kızı son olarak ekranlarda gördüğümüz büyük beğeni kazanan “Karadayı” dizisinde Kenan İmirzalıoğlu'nun nişanlısı Bahar rolü ile izledik.

Lafın özü; Ama bu gün yaşarken ve hastalığı ile mücadele verirken arayıp sormayan dostlarına bile sitem etmeyen Küçük Dev Adam İlyas Tüfekçi için bir gün birileri çıkıp bir alt yazı geçecek olan bir televizyon kanalında “Küçük Dev Adam öldü” yazarken birkaç sözde köşe yazarı da İyi adamdı, şöyle futbolcuydu yeri doldurulamaz vs vs vs nakaratları yapıp geçiştireceklerdir. Övgülerle bahsedeceklerdir.

Ama biz de diyoruz ki “Küçük Dev Adam Yaşıyor ve hala dimdik sevenleri ile evinde mutlu yaşıyor. Sevginizi sağlıklı ve sahalarda iken verdiğiniz gibi hasta yatağında bir gülümseme, bir hal hatır sorarak yapmayı son dönemlerde olsun kaçırmayın. Helallik almak gönül almak önemlidir. Hoş ailesi de kimseden beklemese de Dev Adam’ı yıkamayan hastalık olmadan dostlarının vefasızlığı yıkmamalı diyorum. Fenerbahçe ve Galatasaraylı yöneticiler ve taraftarlar hatta Milli Takım Teknik Kadrosu ve futbolcuları sizler vefalı olduğunuzu geçmişte bu bayrağı dalgalandırılmasında emeği olan Küçük Dev Adam’ı unutmayın hatırlayın ziyaret edin. Hele hele 2024 Avrupa şampiyonası için vize alınmış hepinizin el üstünde tutulduğu bu günlerde, gelecekte aynı kadere düşebileceğinizi düşünerek Tüfekçi ve ailesine gidip ziyaret ederek onu hem mutlu ve hem de onore etmenizi bekleriz.

Bizler de Haber Expres Gazetesi olarak İlyas Tüfekçi’ye Allah’u tealanın sağlık sıhhat ve mutluluk vermesini diler geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

HABER- FOTO: Ünal DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor