Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kucakta sevmeden sonra, kemençe ile oynatma modasına hoş geldiniz

Kucakta sevmeden sonra, kemençe ile oynatma modasına hoş geldiniz

 

 

Günlerdir yoğun bir tempomuz olması nedeni ile sizlerle birlikte olamadım üzgünüm. O kadar hızlı tempoda gidiyoruz ki bir türlü fırsat bulamıyoruz. Hani derler ya “Allah daha çok versin”… Bizler de ayakta kalmak, işimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her neyse gündeme gelelim.

***  

Son günlerde aslına bakarsanız siyaset hızlanıyor. Hem de gün geçtikçe ateşi güneşin yavaş yavaş yakmaya başlamasından daha hızlı bir şekilde yakıyor. Yanan siyasetçilerimiz yandıklarını göstermemek için çırpınıyor ama hiçte kolay olmuyor.

Efendim siyasette 3. dönemlerini bitiren siyasetçilerimiz halkın içindeyiz, halkımıza hizmet için buradayız havası, izlenimi vermeye çalıştıkları mesajlar insanı daha çok geriyor. Hani bir moda başlatılmıştı ya. Çocukları kucağa alıp sevme modası. Bizimkiler şimdilerde bunu ilerletiyor. Kah yaşlı sakallı amcalarımı kucaklıyorlar, bazen yaşlı teyzelerin ellerini öpüyorlar. Bunlar yetmiyor boyacıların boya sandıklarının başına geçiyorlar. Son moda artık insanlarla kemençe eşliğinde kafa buluyorlar.

Evet, evet 3. dönemimiz bitiyor biz siyasetten çekiliyoruz diyorlar ama küçükte olsa bizim olsun mantalitesi ile hala siyasetten kopartılmamak için çırpınıyor, gelecek 4-5 yıl bu arenada tutunacakları bir dal bulup oraya asılıp kalmak ve bir daha ki seçimler için yırtınıyorlar. Halbuki kemençe çalarken halkı oynattıklarını bir görebilseler!?.

Sizin miadınız bitti. Çekilin artık kenara da genç, dinamik ve geleceğe daha heyecanlı bakanlar gelsin. Yetmedi mi yıllarca sizleri görmek… Milletle bari dalga geçmeyin. AK Partinin ilk iktidar yıllarında köy köy, mahalle, mahalle gezen evet sizlerdiniz ama sizler de doldunuz, semizlediniz, siyasi hasretleriniz sona erdi. Yeter artık. Kemençe çalarak veya yaşlı amcaları kucaklayarak siyaset olmuyor.

Başbakan gibi vizyonu, misyonu ve geleceğe dönük yeni yeni projeleriniz bile yok. Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan. O da olmasa sizin esameniz bile okunmayacak. Gelecek siyasette ki arenalardan da çekilseniz daha büyük erdem olmaz mı?. Bırakın artık değişen ve gelişen Ülkemde daha yeni yüzler ve daha çalışmaya hasret isimler gelsin. Bundan sonrasını bırakın da başkaları gerçekleştirsin.

Sizin verdiklerinize teşekkürler, ama bundan sonra siz iktidarda değil, alacağınız Milletvekili maaşı ile hayatınızın sonuna kadar zaten el üstünde yaşamaya devam edeceksiniz. Bu kadar yetmedi mi milletin önünde kemençe çalmaya, yaşlı veya çocuk kucaklamaya çalışıyorsunuz. Oysa son dönemde hiç yoksunuz.

Çiftçiyi kucakladınız, memuru kucakladınız, esnafı kucakladınız. Şimdi iş bitti sigara içeni bile uydudan izleyeceksiniz. Oldu olacak akşamları yatakta yatanları da uydudan izleyin de olan yataklarını da alın elinin altından. Rahatlarsınız. Kimse hiçbir şey diyemesin siz mutlu, halk mutsuz devam edelim. Kemençe çalmaya siz devam edin. Nasıl olsa bu Millet yıllardır oynatılmaya, oynamaya devam ediyor: Hiç farkında bile değil.

Ama bu defa daha oynatamayacaksınız. En basiti eski gelenekler bir bir yıkılıyor. MHP de, CHP de eskiler bir bir yıkıldı. Sanırım değişim ve siyasi arenadan çekilme sırası sizde. Bu halk bu delege bunu da gösterecektir.

Ne dersiniz.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi