Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

KÜBA SAĞLIK TURİZMİ

KÜBA SAĞLIK TURİZMİ

Küba Kanser için çare mi?

7 Haziran 2018 İstanbul Bomonti'de Kübalı Doktorlar ile gerçekleştiren etkinliğe birçok haber ajansı katıldı.
Etkinlikte Kübalı iki bayan onkolog doktor tarafından son yıllarda Küba'da uygulanan kanser tedavisi üzerine bilgiler verildi.
Akciğer kanserine çare olarak bilinen Küba artık beyin tümörü, yemek borusu kanseri ve pankreas kanseri üzerine de tedaviler yapıyormuş.
Birçok ülkeden doktorların geldiğini ve araştırmalarda bulunduklarını söyleyen Küba'lı doktorlar; "dünya doktorları bir araya gelse daha çok şey gözlemleyebilir ve üretebilirdik" diye konuştular.
Ürettikleri Kanser aşısına uygun olan kişilerde kanserli hücrelerin içine girerek tedavi yaptıklarını söyleyen doktorlar 3. ve 4. evredeki hastalara da çare olabiliyor. Hastalığı tamamen engelleyemeselerde, kontrol altına alarak hastanın ömrünü uzatabiliyorlar.
Birde Küba'da kanserli hastalara ücretsiz olarak verilen bir ilaçları var. Küba'nın köylerinde akreplerden üretilen bu ilacı sadece kanser hastaları değil herkesin kullanabileceğini; yaşam kalitesini artırdığını, hastada direnci artırdığını ve kanserli hastalarda metastaz'ı yavaşlattığını söylediler.

Ülkemizden de ünlü isimlerin tedavi için gittiği Küba, umarız ülkemizde çare bekleyen birçok hasta için umut olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi