KREDİ ÇEKEN ESNAFA İCRAYA TAKILMADAN YARDIM

KREDİ ÇEKEN ESNAFA İCRAYA TAKILMADAN YARDIM
Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, kredisini ödemekte zorlanan esnafları icraya düşürmeden gerekli kolaylığı göstermeye gayret ettiklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Sinecek, zor durumda bulunan esnafların kredilerini ödemeleri konusunda kooperatif olarak gerekli mücadeleyi verdiklerini açıkladı. Esnafları icraya düşürmemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Başkan Sinecek, “6 aylık süre içerisinde esnafımıza faizli ve faizsiz kredi adı altında esnaflarımıza büyük orada bir kredi verdik. Bu kredilerin geri dönüşü her ne kadar sıkıntı olsa bile hiçbir zaman esnafımızı biz ne icralık duruma düşürüyoruz ne de onların sıkıntılarının yeniden artmasını sağlayacak bir yapı içerisinde oluyoruz. Samsun’da ki esnaflara verdiğimiz kredilerde şu ana kadar hızlı bir takibimiz yok. Biz esnaf ve sanatkarımızın her zaman yanında olduk yanında olmaya da devam edeceğiz. Hiç bir kooperatifimiz esnafı zor durumda bırakma ve onu icraya düşürme gibi bir lüksü yoktur. Çünkü bu esnaflarımız Türkiye’ye ‘Samsun esnafı icralık’ diye yansırsa diğer illerdeki alışveriş yaptığımız firmaların Samsun’a bakış açısı değişir. Biz Samsun esnafının dürüst olduğunu, borcuna sadık olduğunu, ahde vefalı olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz. Biz esnafımızı icraya düşürmeden elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz. Kooperatiflerimiz bu konuda iyi durumdalar” dedi.

“ESNAFLAR BİZİM KREDİ İMKANLARINI BANKALARDA BULAMAZLAR”
Kooperatiflerin verdiği kredi imkanlarının bankalarda olmadığının altını çizen Sinecek, “Esnaflarımız umarım verdiğimiz kredileri, 9 günlük bayram tatili sürecinde kara dönüştürürler. Böylece esnafımız rahat bir nefes alır. Önümüzde bayram, okul ve kış sezonu var. Esnafımız, bu döngü içerisinde ayaklarını yere sağlam basarak devam ederse esnafımızın yapısı yıkılmadan dimdik devam edecektir. Biz kredi verirken kredileri düzgün yerlere vermeye dikkat ediyoruz. Her esnafa ihtiyacı olduğu kadar kredi verirsek doğruyu buluruz. Esnaflarda, ‘limit yok ne kadar verirsen ver’ zihniyetini ortadan kaldırdık. Esnaflara ihtiyacı olduğu kadar kredi verirsek hem ona iyilik yapmış oluruz hem de esnafımıza şans vermiş oluruz. Bizim esnaflara verdiğimiz kredi imkanlarını, esnafların hiçbir bankadan bulma şansı yoktur. Çünkü küçük esnafın bankalardan 150 bin lira kredi kullanmak gibi bir lüksü yok. Kullanmak isteseler de bankalar vermez. Ama kooperatifler, esnafların kişiliğine, dürüstlüğüne kredi vermek için mücadele veriyor. Biz esnafımıza yağmurlu havada şemsiye uzatır, sıcak havada da elimizi uzatır yardımcı oluruz” diye konuştu.
Sinecek, 2016 yılı Ocak ayından bu zamana kadar 170 esnafa esnaf başına 30 bin liralık faizsiz kredi olmak kaydıyla toplam 5 milyon faizsiz kredi, 600 esnafa da yüzde 4 faiz oranlı 36 milyon lira kredi verdiklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir