MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

KPSS SINAVINDA SORUMLULAR İFŞA EDİLMELİ

KPSS SINAVINDA SORUMLULAR İFŞA EDİLMELİ

Son birkaç gündür KPSS sınavında sorulan soruların alıntı olduğu iddialarını konuşuyoruz. Böyle utanmazlık olmaz. Bir soru değil ,üç soru değil! Daha önce yayınlanmış ,piyasa olmuş  sorular, insanların gelecekteki  hayatını  direkt etkileyebilecek  hayati öneme sahip  bir sınavda soruluyor ve kimi insanlara haksız fırsatlar sunuluyor. Bu asla bir hata değildir! Bu aleni, kasıtlı yapılmış kirli ve ahlaksız bir eylemdir. Bu eylem çok boyutlu değerlendirilmelidir. Arkasında çok farklı odakların çıkması kuvvetle ihtimaldir. Bu  ahlaksızlıkla bu güne kadar acaba  kaç bin insanın canı yandı diye düşünmeden edemiyor insan!

ÖSYM Başkanı’nın görevden alınmış olması yüksek seviyede bir tepkidir aslında. Ancak bu kirli ve ahlaksız eylemde ÖSYM Başkanı’nın dahil olduğunu düşünmüyorum. Zira ilgili alanın sorularını hazırlayan kimselerle  doğrudan ilgilidir. Bir kurum başkanının bütün soruları bilmesi, anlaması, takip etmesi, fizikken mümkün değildir. Zaten kurum başkanlarının  görevi de bu değildir. Ancak işlenen bu cürüm başlı başına  bir kumpas,  entrika  ve ahlaksız harekettir.

Bu kurum tepeden tırnağa araştırılmalıdır. Soruları hazırlayan, değerlendiren, analiz eden  bütün  sorumlu kişiler ifşa edilmeli ve çok büyük cezalar verilmelidir ki ibreti cihan olsun !Çocuklarımızın yarınlarını çalan  bu hırsızlara , bilindik hırsızlardan  daha ağır cezalar verilmelidir. Zira bunlar güveni kötüye kullanmış  ve yüz binlerce insanın umudunu çalmışlardır. Hakkına razı olan her   birey toplumu oluşturur. Ahlaklı bir toplum  da bir ülkeyi  güçlü  kılar ve birlik, beraberlik ülküsü pekişir…Bu türlü  sahtekarlıklar ise toplumu çürütür, kokuşturur  ve ülkeyi güçsüz kılar.

Bir sonra ki sayıda görüşmek üzere esen kalınız

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi