KÖYLÜNÜN TOPRAĞINA DOKUNMAYIN

KÖYLÜNÜN TOPRAĞINA DOKUNMAYIN
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; TBMM de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün görevleri hakkında Kanun tasarısı üzerinde konuşarak çeşitli sorunları dile getirdi

Zeybek, “Çıkardığınız Kanunlarla, Köylüyü kırsaldan uzaklaştırarak buralara; Endüstriyel, çevreyi zehirleyen fabrikaların kurulması mı hedeflenmektedir?. Bu yasayla Ormanlık alanlar çeşitli gerekçelerle; orman alanı dışına çıkarılacak ve birilerinin eline geçecektir. Ormanlık alanlar bir bütündür; Taşlık, Kayalık, verimsiz ya da fiilen orman vasfını taşımadığı gerekçesi ile bu kısımların orman alanından çıkarılması “orman” yapısının bozulmasına sebep olacaktır. 1959 yılında İskân Kanunu gereğince; Ordu İli Fatsa İlçesi Göçebe köyünden Samsun İli Salıpazarı İlçesi “AVUT” köyüne yerleştirilen 168 aileye yirmi beşer dönüm arazi dağıtımı yapılmıştır.  Başbakan Adnan Menderes Hükümeti döneminde alınan 16-09-1958 tarih ve 10783 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile bedeli karşılığında dağıtılan arazilerin bedellerinin ödendiği Ziraat Bankasına yapılan ödeme dekontlarından anlaşılmaktadır. Kadastro çalışmaları yapılırken, askı sürecinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Orman” olduğu iddia edilip ve çalışmalar neticesinde 2/B kapsamına alındığı görülmüştür. Devletin Kanunları ile vatandaşı İskân ettirecek toprak satacaksınız, daha sonra bu yerleri “Orman” olduğu gerekçesiyle köylünün elinden alacaksınız. 1959 yılında dağıtılan yerler orman ise nasıl dağıtılmıştır? Şimdi 1959 yılında dağıtımı yapılan yerlere “Orman” denmesinde çelişki bulunmaktadır.  Vatandaşın Devletine güvenerek bedelini ödediği, sahiplendiği yerlerine el konulması, elinden alınması Devlete olan güveni zayıflatmaktadır. Bu konuda mağduriyetleri giderecek bir Kanun teklifi vermiştim! Umuyorum bu Kanun teklifi ile kırsalda yaşayan bu topraklara sahiplik eden, bekçilik yapan yurttaşlarımızın sorunları çözülür. Samsun İli Havza, Vezirköprü, Kavak, Lâdik, Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Tekkeköy, Terme, Salıpazarı İlçelerinde vatandaşlarımız 2/B arazilerini alamadığı için üzerlerine kayıtlı arazi görülmemektedir. Toprağı olmadan Tarımla uğraşan, üretim yapan çiftçilerimiz tarım desteklerinden faydalanamazlar! Gerekli düzenlemeler yapılarak üreticiye destek imkânları sağlanmalıdır.” dedi.

“OHAL VE KHK”

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “TBMM de Halkımızın yararına Yasa çıkarmak zorundayız. Ormanları birilerine verecekseniz! Tarım alanlarını yerleşime ve ranta açacaksanız! Zamanında Devletin köylüye bedeliyle dağıttığı toprağı elinden almanın yollarını arayacaksınız!  “OHAL VE KHK” ülkeyi yöneteceksiniz! Halkımızın ilk seçimde sandıkta gereğini yapacağına inanıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel