KÖYLÜLER TOZ YÜZÜNDEN YOL KESTİ...

KÖYLÜLER TOZ YÜZÜNDEN YOL KESTİ...
AĞCAGÜNEY MAHALLESİNDE KÖYLÜLER HEYELANDAN SONRA TOZ NEDENİ İLE YOL KESTİLER...

Samsun Çarşamba İlçesi Ağcagüney Mahallesi (Eski Belde Belediye) sakinleri heyelan nedeni ile çöken grup yolunda meydana gelen çalışmanın tamamlanmaması nedeni ile toz içinde kaldıklarını ve hastaları yüzünden çaresizlik içinde kalmalarından kaynaklı yolu keserek sesimizi duyurmak zorunda bırakıldık dediler.

Edinilen bilgilere göre yaklaşık 4 yıl önce Ağcagüney Mahallesinde Samsun Büyükşehir'in içme suyunu karşılayan Gökçeçakmak barajından kaynaklı su sızıntıları nedeni ile mahallenin büyük bölümünde heyelanlar başlamıştı. Bu heyelanlar nedeni ile Mahallenin ana yolu ve grup yıl olarak da kullanılan yolda heyelandan kaynaklı yol çöküntüsü meydana gelmiş ve yol yapım çalışmalarına başlanılmıştı.

Yıllardır yol heyelandan kaynaklı çöktükçe yapımı ve onarımı yapılan yolda bu defa da asfalt atılmaması nedeni ile mahalle sakinleri adeta isyan etti. Köylülerden Esma Aslan, "Evlerimizde hastalar var. Astım hastası olan çocuk ve yaşlılar toz nedeni ile rahat değiller. Bizler bu konuyu geçmişte Belde Belediye Başkanımıza ve Muhtarımıza defalarca  bildirmemize rağmen çözüm üretilmedi. Bu kısacık 100 metrelik yola geçici de olsa asfalt atılsa çözüm olacak ama yetkililer çökme bahanesi ile sürekli bizi toz içinde yaşamaya mahkum ediyor. Toz yüzünden kaynaklı yolu sulayarak tozu bile engellemiyorlar. Son çaremiz eylem yapmak oldu ve yolu kestik1 dedi.

Olayın duyulması üzerine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Ünal ve personelleri olay mahalline gelerek mahalle sakinlerine çözüm için Büyükşehir belediyesinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek araç trafiğine katılan grup yolunu trafiğe açarak rahatlattı. Jandarma ekiplerinin peşine olay yerine İlçe Kaymakamı Caner Yıldız' da gelerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Vatandaşların toz yüzünden evlerinde yemek yiyemediklerini, hastalarının daha da kötüleştiğini belirtmesi üzerine köy Muhtarı yaşar Uçar'a talimat vererek olay yerine Büyükşehir Belediyesine ait sulama aracı istedi. Olay yerine gelen sulama aracı toz olan yolu suladıktan sonra Kaymakam Caner Yıldız, asfalt atılana kadar günde en az 3 defa yolun ıslatılması ve mahallelilerin tozdan kurtarılmasını talimatını verdi. Mahalle sakinleri ile bir süre daha konuşan Yıldız, yolun kısa sürede asfaltlamasının yapılmasını tamamlayacaklarını belirtti ve mahalle sakinlerini eylemden vazgeçirdi.

Eylem sonrasında İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Ağcagüney yolumuz 8-10 eski adı ile köy, yeni yasa ile mahalle yolu ve Asarcık İlçemizden de sık sık kullanılan grup yolumuz. Biliyorsunuz burada heyelan nedeni ile göçükler meydana gelmişti. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyemiz ekipleri yolda çalışma yaparak düzeltti ve dolgu yaptılar. Araç trafiğini düzene koydular ama bu yol düzelip genişleyince bu defa da  asfaltta olmayınca Esma Teyzemizde toz oluyor bunalıyoruz diyerek yolda ki araç trafiğini durdurmuş. Büyükşehir Belediyemiz bu yolu kısa sürede yaparak asfaltlamasını yapıp toz olayını da ortadan kaldıracaklar. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu konuyu da vatandaşlarımıza anlattık ve olayı tatlıya bağladık. Bu yol en kısa sürede yapılacak ve vatandaşlarımızın sorunları da ortadan kaldırılmış olacak" şeklinde konuştu.

-koyluler-toz-yuzunden-yol-kesti...1.jpg

-koyluler-toz-yuzunden-yol-kesti...2.jpg

-koyluler-toz-yuzunden-yol-kesti...3.jpg

-koyluler-toz-yuzunden-yol-kesti...4.jpg

-koyluler-toz-yuzunden-yol-kesti...5.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber