‘Köylüler Acele Ettirmesin’

‘Köylüler Acele Ettirmesin’
Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran seçimlerinin ardından Samsun’daki ilk resmi ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Bakan Kılıç, ilk olarak Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyaret etti. Bakan Kılıç’ı kapıda karşılayan Vali Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bakanımız seçildikten sonra valiliğimizi ziyarete geldiler. Hem Samsun ile ilgili konuları görüşeceğiz, hem bundan sonraki süreçle ilgili hem de bakanlıklarının faaliyetlerini Samsun ölçeğinde değerlendireceğiz” dedi.

7 Haziran’da yapılan seçimlerden sonra resmi ziyaretleri gerçekleştirmeye fırsat bulamadıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “7 Haziran seçimlerinden sonraki süreç içerisindeki yoğun çalışmalarımızda fırsatımız olmadı. Ancak bugün bir fırsat bulup valimizi ziyarete geldim. Daha önce milletvekili arkadaşlarımız ziyaretlerini yaptılar. Bizim Ankara’daki yoğun programımız nedeniyle bugüne ayarlayabildik. Hem Samsun’daki yatırımlarımız, hem genel anlamdaki Samsun ile ilgili gelişmeleri karşılıklı istişare yapıp, gelecekteki yapacağımız adım ve yatırımlarla ilgili değerlendirmeler yapacağız. Valimizin Samsun’a geldiğinden beri, Samsun ile ilgili yaptığı yoğun çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Kılıç, Vali Şahin’i ziyaret ettikten sonra Büyükşehir Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç’a Samsun’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, köylerde başlattıkları projelerden bahsetti. Başkan Yılmaz, “Hizmet bir bütündür. Köylerdeki yolların bir kısmı Büyükşehir’e bir kısmı da ilçe belediyelerine ait. Bu köylüyü ilgilendirmez. Bize ‘sen geldin yolu camiye kadar yaptın. 50 metre ilerde okul var. Okulu da yapmanız gerekiyor. Ara sokakları da yapmanız gerekiyor’ dedikleri için köylerin içerisini komple yapıyoruz. Köyün içindeki asfaltları yaptık. Daha sonra ortaya başka güzel şeyler çıktı. Köyler birden bire kasabalaşma görüntüsü vermeye başladı. Demek ki bir köyün kasabalaşma süreci içerisinde köy içi düzen ve tertibi ile ilgili konudaki kalite köyü kasabalaştırmaya yaklaştıran, köyü kasaba gibi gösteren önemli bir şey çıktı. Sonra biz de kasaba ile ilgili çalışmalar başladık. Köyün meydanını oluşturalım dedik. Köylüler tarladan geldikten sonra veya köyün yaşlıları meydanda oturmaları için bir yer oluşturduk. Bunları yaptıktan sonra köyü aydınlatmak istedik. Onları da yaptıktan sonra köy size küçük bir kasaba haline geliyor. O zaman köyde yaşama keyfi başlıyor. Onun yanında voleybol sahaları, basketbol sahaları, futbol sahalarını da ekleyerek köyde hayatı kasabalaştırmaya dönüştürüyoruz. Dün bir sunumda, bizim 150 tane kasabalaşmış köy yapmak istediğimizi ve bunları da 1,5-2 yılın içerisine sığdırabileceğimizi söyledim. Bu 150 tane kasabalaşmış olacak olan köyü seçtik. Bunun ikinci bir aşamasında da bu köylerin evlerini boyayacağız. Bunların pençelerine sardunyalar koyacağız" şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN YILMAZ: “KÖYLÜLER BİZE ACELE ETTİRMESİN, HATA YAPABİLİRİZ”

Köy projelerini yaparken köylülerin sabırlı olmalarını isteyen Başkan Yılmaz, “Onun için bazı işler maddi değil, aynı zamanda mobilizasyon kabiliyeti ile ilgili bir şey. Bu boyuttaki işi de yönetmek zor. Biz şuanda hangi süreci nasıl yönetmemiz ile ilgili hem tecrübelerimizi hem yaşamdan aldığımız tepkileri birleştirerek bu süreci köylerimizde yönetiyoruz. Biz de acele ediyoruz. İstiyoruz ki, kısa sürede ortaya çıkmış görseller etkili oluyor. Çok uzun süreye yayılmış olan görsellikler kanıksanıyor. O bakımdan biz de çabuk yapmayı istiyoruz. Bu vesileyle köylülerimiz bize acele ettirmesinler. Bize acele ettirirlerse bizde hata yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz’a çalışmalarında başarılar dileyen Bakan Kılıç, daha sonra Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti. Ziyarette TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, burada TSO Başkanı Murzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz