Köylerin YEDAŞ derdi bitmiyor

Köylerin YEDAŞ derdi bitmiyor
Çarşamba Köylere Hizmet Götürme Birliği 2012 yılının 2. olağan divan toplantısını Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yaptı

 

Çarşamba Köylere Hizmet Götürme Birliği 2012 yılının 2. olağan divan toplatısını Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirirken 2. toplantıya da Muhtarların ÇALIK YEDAŞ konusundaki isyanları damga vurdu. Köylülere Hizmet Götürme Birliği geçtiğimiz Haziran ayında 2012 yılı 1. Divan toplantısını yapmış ve yine toplantının en önemli gündem maddesini köy muhtarlarının enerji nakil hatları konusunda yaşadıkları sıkıntılar oluşturmuştu.

Dün Çarşamba HEM Konferans Salonu’nda gerçekleşen 2. toplantı normal seyrinde işlerken, konu ÇALIK YEDAŞ’a geldiğinde muhtarlar yine bir ağızdan bu konuda sıkıntılarının devam ettiğini belirtti. Muhtarlar, kendilerine bu konuda birçok söz verildiğini fakat yapılmadığını, ellerinde 3-4 ay öncesine ait dilekçelerin olduğu ama bu süre zarfında köylerine tespit yapmak dışında herhangi bir ÇALIK YEDAŞ görevlisinin uğramadığını dile getirdiler.

Köylülere Hizmet Götürme Birliği’nin olağan 2. Divan toplantısında yapılan çalışmalar konusunda Çarşmaba Kaymakamı Caner Yıldız, muhtarlara  bilgiler verdi. Yıldız, yaptığı konuşmada 2012 yılı içerisinde yeni asfalt çalışması yapamadıklarını fakat 335 kmlik bir güzergahta yama çalışması yaptıklarını ve birçok yolun daha da fazla bozulmasını engellediklerini belirtti. Bunun dışında Çarşamba İlçe sınırları içerisinde yeni olarak toplam 130 kmlik bir stabilize yol çalışması yaptıklarını belirten Yıldız, çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, toplantıda ayrıca köy muhtarlarından çok fazla büz talebi geldiğini, fakat kendilerinin yaptıkları köy gezileri sırasında köylere verilen büzlerin kullanılmadığını,  eğer ihtiyaçları yoksa talep etmemeleri gerektiğini ya da ellerinde var olanı kullanmaları gerektiğini belirtti. Çarşamba’da yapımı devam eden genel projelerle ilgili de köylüleri bilgilendiren Yıldız, Çarşamba’da geçtiğimiz yaz ayında meydana gelen sel felaketlerinden kaynaklı zarar gören bölgeler hususunda bir ödenek geldiğini, ama bu ödeneğin ilk olarak yaşanan felakette köprüsü, menfezi zarar görmüş köylerin öncelikli olacağını belirtti.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amirlerinin de katıldığı toplantıda, muhtarlar yaşadıkları sıkıntılar konusunda kurum amirleriyle görüşme fırsatı buldu. Yapılan görüşmelerin ardından toplantı son buldu.

koylerin-yedas-derdi-bitmiyor-(3).jpg

koylerin-yedas-derdi-bitmiyor-(2).jpg

koylerin-yedas-derdi-bitmiyor-(1).jpg

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber