Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Koskoca eski bakan ziyarete gelmiş neyime...

Koskoca eski bakan ziyarete gelmiş neyime...

Bu haftaya aslında Cuma günü aklımda AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir'in ilçe esnafını ziyareti vardı.

Akabinde hafta sonu gelişen olayda önce MHP ilçe Başkanı Baki Demirtaş ve 3 yöneticinin istifa haberi geldi.  Peşine Salıpazarı ve Canik Belediye Başkan adaylarının açıklanması ile alakalı yazı ile başlamaya karar verdim yazıyı hemen hemen yazdım bitirdim ki, yaşanan gelişmeler bu yazıdan yeniden vazgeçmemi sağladı.

Bu yazı birilerinden çekindiğimden değil anlatacağım olayın perde arkasında ki olaylarla alakalı yeni bilgilerin çok çarpıcı şekilde tarafıma yansımasından kaynaklı değiştirdik.

İlk gündem konum Mustafa Demir' e gelecek olursak. Demir İlçeye Cuma namazından önce geldi ve geldiği gibi Abdullahpaşa Camiin de Cuma namazını kıldıktan sonra İlçe binasına geçti. İlçe binasında İlçe Başkanı Köse ve yöneticilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Meclis üyelerinden bazıları ve ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz'ın da parti binasına gittiği yönünde geldi.

Bunlar normal olaylar ve olası gerekenler. Ancak ilçe binasında saat 16.00 a kadar hemen hemen Milletvekili Demir ve ekibin kalması akıllarda soru işareti oluşmasına neden oldu. İçerde bu kadar süre ne konuşuldu, neler tartışıldı?

Sonrasına geçelim orasını fazla eşelemeye gerek yok sanırım. Anlayan anlamıştır zaten. Sorun varsa siyasette zaten çok fazla gizli kalmaz birileri mutlaka bunu piyasaya salar. Sonra Milletvekili Mustafa Demir ve İlçe Başkanı Mehmet Köse ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ilçe esnafını ziyarete başladılar. Vallahi esnaflar çok mutlu. Aylar sonra bir Milletvekili bizi ziyaret etti diyerek.

Şaka şaka. Vallahi çoğusu sitem etti. Erol bey yaz....

Koskoca Milletvekili kapıda tokalaştıkça ilerledi. Belli yerlerde duraksadı sonrasında çekti gitti. Malum zaman kısa ve çok esnaf ziyaret edeceğiz dedi bunları yaz diyerek. O sırada bize de yıllar sonra iktidar partisinin bir Milletvekili hem de eski bakanımız Mustafa Demir  Gazetemize gelecek diyerek hazırlandık süslendik, püslendik!?. Beklemeye geçtik.

Olmaz olsun yıllardır beklediğimiz doğal gaz çalışması da aynı anda bizim büronun önünde yapılmasın mı? Eski Bakan kapıdan içeri bir daldı pir daldı. Vallahi dört köşe oldum. Bakanımız bizi sever bilirim bende kendisini ama görür görmez, Bu ne hal kilo almışsın sakal falan. neyse kolay gelsin görüşürüz" dedi çıktı.

Bakanım, Milletvekilim 2 dakika oturup çay ikram edelim kısa bir sohbet edelim dedik. Biliyorsun Erol dedi çıktı. Allah'ım bu tufanı bize neden yaşattın ki?. Başka konuya girmeye bile gerek yok. Esnafların sorduğu bir soruyu bile soramadım kendisine. Vallahi Bakan bizi bakarak öyle bir ziyaret etti ki. Kilomuzu da kıllarımızı da gördü geçti yıldırım gibi, şimşek gibi. Eh ne diyelim. 15 yıl sonrasında gelecek yeni bir Milletvekiline hazırlanmaya başlayayım ben. Belki o içeri girip 2 dakikacık oturur. Ziyaret eder.

Aksi takdirde bu ziyaretlerin kısası makbul deyip gelen geçen bizi de milleti de yol geçen hanı yapacak gibi geliyor bana. Bu duygularla Eski Bakanın bakıp geçmesi heyecanı ile sizlere diyorum ki;

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi