Köşk'e kim çıkacak tartışmalarına katıldı

Köşke kim çıkacak tartışmalarına katıldı
Bahçeli, kimin cumhurbaşkanı olamayacağını açıkladı.

Bahçeli, kimin cumhurbaşkanı olamayacağını açıkladı.

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintilerini ve Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığı ile ilgili iddiaları eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz. Siyasi görüşü, fikri aidiyeti meshebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP'li, ister MHP'li, ister CHP'li olsun, her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir, ne var ki Erdoğan olamaz, milletin terazisi bu sikleti çekmez" dedi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletin cumhuru temsil edecek, Cumhuriyet'in anlam ve birikimlerine sadakatle bağlı kalacak, milli kimliğe saygı duyup benimseyecek, hakkında hiçbir şaibe olmayan tertemiz bir isme Cumhurbaşkanı olma şerefini vereceğini belirterek, "Siyasi görüşü, fikri aidiyeti, mezhebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP'li ister MHP'li isterse CHP'li olsun her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir, ne varki Recep Tayyip Erdoğan olamaz, milletin terazisi bu sıkleti çekmez" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Yerel seçimlerden sonra sandıklardan yayılan şaibelerin, itirazların, seçim hileleriyle ilgili yorumların çok konuşulduğunu ve konuşulmaya devam ettiğini ifade eden Bahçeli, sandık sonuçlarının tartışmalı olmasının demokrasinin özüyle ve milli iradenin temsiliyle uyumlu olmadığını söyledi.

Seçim akşamı oyların sayımı sırasında 41 ilde görülen elektrik kesintisinin herkesi kuşkulandırdığını dile getiren Bahçeli, "Hükümet üyesi bir bakanın yaşanan elektrik kesintisini trafoya giren kedilere yüklemesi milletimizin aklıyla dalga geçmek olarak tarihe geçmiştir. Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah'tan, doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır. AKP hükümeti çok yakında yaşanan aksaklıkları, sandıklardaki şayiaları dünya dışı varlıklara ihale ederse kimse şaşırmamalı ve hayrete kapılmamalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset