Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Köşe yazımıza tepki, ÇALIK YEDAŞ' tan geldi...

Köşe yazımıza tepki, ÇALIK YEDAŞ' tan geldi...

29.11.2013 tarihli gazetemizde ki Köşe Yazımda "Ödül veren İngilizleri getirin  Samsun'a Bakalım yine verecekler mi?" başlıklı yazımda ÇALIK YEDAŞ'ın elektrik kesintileri, faturaların kabarık gelmesi ve Samsun Müdürlüğü ile birlikte Çarşamba Müdürlüğünde  yaşanan olayları, vatandaşların tepkilerini yorumlaşmıştım.

Bu yorumladığım köşe yazım akabinde büyük bir sessizlik sonrasında geçtiğimiz hafta içinde Samsun 4. Noterliği kanalı ile gazetemize Düzeltme ve Cevap Metni adı altında iki yazı tebliğ edildi. Bizler de tekzip yayını mahkeme kanalı ile gelmesi gerekmesine rağmen ÇALIK YEDAŞ'ın bahsettiği söz hakkını kullanması adına gelen yazıyı aynen noktasına, virgilüne dokunmadan yayınlıyoruz. Geriye kalan tüm yorum ve temenniler siz okuyucularımıza bırakıyoruz.

Düzeltme ve Cevap Metni

Business Initiative Directions (BID) tarafından 'Kalite Altm Tacı' ödülüne 2013 yılında Şirketimiz layık görülmüştür. Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri’nde, 'Kalite Altın Tacı' ödülüne layık görülen Şirketimiz, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen törenle ödülünü almıştır. Bölgesinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmayı amaçlayan Şirketimiz, iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer verdiği ‘Liderlik’ ve ‘Kaliteye verdiği önem sayesinde, bu yıl büyük dünya şirketleri arasından ‘'Kalite Altm Tacı' ödülünü almaya hak kazanan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olmuştur.

Merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde bulunan Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri tüm dünya üzerinde farklı ülkelerden kalite kültürünü özümseyen ve destek veren kuruluşlar olarak tanınan şirketlerin tespit edilerek verildiği ve aday şirketlerin 14 ana başlıkta denetlendikleri bir organizasyondur. Şirketimiz bu kapsamda “Bir yıl boyunca liderlik, müşteri memnuniyeti, kurumsal sosyal sorumluluk, inovasyon, yenilik ve teknoloji, mükemmellik ve toplam kalite yönetimi gibi ana başlıklardan oluşan kriterlerden tam not alarak bu önemli ödülün sahibi olmuştur.

Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü’ne, kişi, kurum va da kuruluşlar kendiliğinden aday olamamaktadırlar. Dolayısıyla Şirketimizin söz konusu organizasyona herhangi bir başvurusunun olması durumu söz konusu değildir. OCIOO prensipleri, Müşteri Memnuniyeti, Liderlik, Teknoloji, En İyi Uygulama, İş Sonuçları, ISO 9000 ve Toplam Kalite Yönetimi kriterleri temel alınarak, BID Dünya Kongreleri süresince oylama sonrasında ve resen gerçekleşmektedir. Belirlenen kriterler kapsamında Şirketimiz YED AŞ “Altın ” kategoride International Quality Crown (IQC- Uluslararası Kalite Tacı) ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Dolayısıyla Şirketimiz sadece Türkiye’deki elektrik dağıtım şirketlerinin değil, Avrupa’nın da dikkatle izlediği ve rol model olarak örnek gösterilen bir şirkettir. Bunun yanı sıra Şirketimiz ulusal ve uluslararası birçok önemli organizasyonda da kurumsal kalite anlayışı ve rol model şirket olması nedeniyle ödüllere layık görülmüştür.

Tüm bu gerçeklikler karşısında, gazetenizde ve internet sitenizde yer alan yazı, tamamen sübjektif, yanlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olup Şirketimizin kurumsal itibarım zedelemektedir.

Bu vesileyle söz konusu yazı ve yorumlara karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutarak kişi ve kurumlan yıpratmaya yönelik bir çabanın ürünü olduğu açık olan tüm bu haksız ve gerçek dışı isnat ve yorumları kesin bir dille reddettiğimizi,

Değerli kamuoyuna en derin saygılarımızla duyururuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi