Köse, “Bizimde 500 mükerrer üyemiz var”

Köse, “Bizimde 500 mükerrer üyemiz var”
CHP İlçe Başkanı Sinan Yaşar’ın 34 mükerrer üyelerinin bulunduğu yönündeki ve 34 üyelerinin de AK Parti Çarşamba İlçe örgütüne üye yapıldığına yönelik yaptığı açıklamalarına AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’den yanıt geldi

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Gazetemizde de yer alan CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar tarafından yapılan basın toplantısında belirtilen 34 mükerrer üyelerinin Yargıtay tarafından üyeliklerinin düşürülmesi hususunda Yaşar, 34 üyelerinin kedi rızaları dışında AK Partiye üye yapıldığını belirtmişti. Bazı CHP’li üyelerinde söz aldığı açıklamada üyeler kendilerinin rızalarının dışında üye yapıldığını iddia etmişlerdi.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse iddialara yanıt verdi. Köse konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu açıklama ile birlikte üye çalışmalarımız konusunda da kamuoyuna bilgi verme fırsatı bulduk. Çarşamba’da 15504 tane üyemiz var. Son bir yıl içinde 6 bin yeni üyeyi partimize kazandırdık. Üyelik, insanların kendi rızaları ile ortaya koydukları ve icraatları yönünden takdir ettikleri partiye bir aidiyet duygusu sonucu kendir rızaları ile doldurdukları üyelik formu sonucu oluşur.  Biz bütün kademelerimizle birlikte partimize üye kayıtlarımıza devam ediyoruz. Her arkadaşımız kendi doldurdukları ve o kişilerin imzalarının bulunduğu formları bize getirir bizde Yargıtay’a göndeririz. Onlarda kontrollerini yapar eğer başka bir partiye üyelikleri varsa bu üyeliklerini düşürür”.

CHP ilçe başkanının belirttiği gibi onlara 34 mükerrer üye kaydı gelmiş bize ise bu konuda 500 mükerrer üye kaydı geldi. Bizde 500 mükerrer üye konusunda çalışma yaptık ve bu 500 üye ile ilgili arkadaşlarımızın hepsini arayarak, “Sizin başka bir partiye daha üyeliğiniz gözüküyor. Partiye üyeliğinizi devam ettirmek mi istiyorsunuz yoksa başka bir partiye üye mi olmak istiyorsunuz” diye sorduk.  Hemen hemen bütün arkadaşlarımız partiye üyeliklerine devam etmek istediklerini belirterek formlarını yeniden doldurarak partimize kazandırdık” dedi.

Köse açıklamalarının devamında, “Kişilerin kendi iradeleri ile ortaya koydukları üyelik konusunda bizim kimseye müdahale etmek gibi bir durum mümkün değil. Kişi ak partiye üyeliğine devam etmek veya etmemek istiyorsa biz buna saygı duyarız. Üye olup da vazgeçenler için ise bizlere istifa dilekçesi ile başvurmaları yeterli. Kimseyi zorlamak gibi bir durumumuz yok” dedi. Köse son olarak, CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar’ın yaptığı açıklama konusunda da teşekkür ederek kendi 500 mükerrer üyelerini kamuoyu ile paylaşma fırsatı bulduklarını belirtti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber