Korona'ya öyle bir meydan okudu ki!?

Korona'ya öyle bir meydan okudu ki!?
Samsun’un Ayvacık İlçesi Fatih Mahallesinde ikamet eden İlkay Gümüşsu isimli vatandaş Korona Virüs’e karşı aldığı önlemle gülümsetti.

‘Doğada çektiği video gündeme düşürdü’
Tüm dünyayı etkisi altına alan ‘Koronavirüs’ salgını sonrasında vatandaşların evde kalınması istenmişti. Samsun’un Ayvacık ilçesinde ‘Korona Virüs’ tehlikesine dikkat çekmek isteyen İlkay Gümüşsü isimli vatandaş eşinin babasına ait Fatih Mahallesinde ki fındık tarlasında bulunan bir incir ağacının içine girme görüntülerini sosyal medyada yayınlaması ile bir anda gündeme düştü.

Ayvacık ilçesi Fatih Mahallesinde ikamet eden ve Koronavirüs nedeni ile hem işsiz kalan hem de evde kalan İlkay Gümüşsü, vatandaşların evde kalmasıyla salgının kısa sürede engelleneceğini söyledi.

‘Yüzyıllık ağaç doğa harikası’
Kayınbabası Salim Ayçiçek'in arazisinde bulunan ve yüzyıllık olduğu iddia edilen içi çürük boş Gürgen ağacının dışını keserek kapak yapan ve ilginç olaya imza attı. Bunu fırsat bilen damadı İlkay Gümüşsu, bu ilginç çalışmayı fırsat bilerek koronavirüse karşı ilginç, ilginç  olduğu kadar gülümseten video ile gündeme düştü. Bazı çevrelerin ağaca zarar verdiğini düşünmesi üzerine İlkay Gümüşsü gazetemize açıklama yaptı. Gümüşsu, 'Saklı Cennet Ayvacık’ adı gibi Saklı doğal güzellikleri yeni yeni fark ediliyor. Bu en küçük harikalarından birisinin yansıması dedirtti.

‘Koronavirüsü işsiz bıraktı o video ile gündeme geldi’
İlkay Gümüşsu, “Ayvacık doğumlu ve 38 yaşındayım. Geçimimi gurbette inşaat işçiliği ile sağlıyorum. İşlerimiz koronavirüs nedeni ile kapandığı ve çalışamaz hale geldiğimiz için mecburen memlekete geldim. Yaylalarda ve buralarda dolaşırken eşimin babası Salim Ayçiçek’e fidan söküm ve dikimine yardım için bu araziye geldik. Burada bu ağacı duymuştum ama görmemiştim. Bu sayede gördüm ve ağacın Atalarımızın söylemine göre 400-500 yıllıkmış ve içi tamamen yıldırım veya böceklerden dolayı kurtlanmış çürümüş ve içi boşalmış. Dalları kuru olmasından geçtiğimiz yıllarda Orman İşletme memurları etrafa zarar vermesi diyerek dalları budamışlar. Eşimin babası da görünüm olsun diye içi boş olan oyuk ağacın önün kapak yapmış” diyerek devam etti.

‘İnsanlar korona belası geriliminde gülümsesin diye’
Bizde koronavirüs nedeni ile insanlar evde bunaldığımız araziye geldiğimizde insanlar biraz tebessüm etsin gülümsesin diyerek içine girdik ve bir video çektik ifadeleri ile devam eden Gümüşsu, “İlçemiz Hasan ve Suat Uğurlu barajlarının arasında güzel yaylaları olan doğa ve su turizmi yönünden zengin bir ilçe konumunda bulunmaktadır. Bu alandan yaklaşık 2 kilometre ileride de şelalemiz var. Su ve doğa güzelliği dillere destan saklı cennet Ayvacık’ı ilginç videoyu çekerek halkımızı gülümsetmek  ve ilçemizin düzeliklerini tanıtmak amacı ile çektik yayınladık. Bazıalrının dile getirdiği gibi ağaca zarar vermek gibi bir durum yok. Ağacın içine 2 - 3 kişi girse rahat şekilde sığacak büyüklüktedir. Tüm bu düşünce ve gelişmeler ışığında diyorum ki; bu gece Berat Gecesi inşallah ülkemiz de bizler de bu musibetten en kısa sürede kurtulacağız. “ sözleri ile çektiği videoda ki sözlerini tekrarladı.

‘Korona gelsin beni burada bulsun’
İlkay Gümüşsu ağacın içine girip kapağı açarken gülümseyerek, “Korona gelsin de beni burada bulsun. Ağaçkakan gibi yuva yaptım buraya. Hey gidi korona erkek ister beni bulmaya, haydi iyi günler” cümlesi ile açıklamasını tamamladı.

HABER-FOTO: Yağmur AYAN- Nurhan GÜZEL  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber