Korkutan Dedikoduya Emniyetten yalanlama

Korkutan Dedikoduya Emniyetten yalanlama
Geçtiğimiz hafta sonu Belediye hoparlöründen 13 yaşında bir çocuğun kayıp haberi ilçede adeta infial yarattı. Emniyet Müdürlüğü İlçede ki gerilimin yalan haberler olduğunu belirterek Çarşamba'da kayıp tek bir çocuk yoktur açıklaması yüreklere su serpti.

Geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne oğlu M.C. E.(13) kayıp olduğu bilgisinin ulaşması ile birlikte ilçe Emniyet Teşkilatı adeta alarma geçerek arama çalışmalarına başladı. Bu arada kayıp M.C. E 'nin babası da boş durmayarak Belediye hoparlöründen Cuma ve Cumartesi günü kayıp oğlunun ilanını verdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aralıksız aramaları sonucunda M.C.E (13) İlçenin Doğuyakasında bir parkta yatarken bulundu. Bulunan M.C.E' nin sorgulaması sonrasında sağlık durumu için götürüldüğü Çarşamba Devlet Hastanesinde vücudunun çeşitli yerlerinde eskiye dönük darp izleri bulunduğu tespit edildi. Sorgusunu derinleştiren M..C.E'nin verdiği cevaplarda babasından şiddet gördüğü ve geri eve dönmek istemediği bu nedenle de evden kaçtığını belirtmesi üzerine Emniyet Görevlileri M.C.E'yi Samsun Çocuk Esirgeme Yurduna götürerek teslim etti.

Tüm bu resmi gelişmeler yaşanırken ilçede iki gün boyunca Belediye hoparlöründen yapılan kayıp ilanı sonrasında bazı çevreler inanılmaz ve aileleri korkutan dedikodular yayılmasına neden oldu. İddialara göre kayıp çocuk organ mafyayı tarafından kaçırılarak organları alındıktan sonra ölü halde çeşitli yerlerde bulunduğu dedikodusu ilçe halkının korkmasına ve  endişe ile tedirginlik yaratmasına neden oldu.

Konunun ilçe halkını aşırı derecede rahatsız etmesi üzerine yaptığımız araştırmada İlçe Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında bu gün olma kaydıyla bir tek kayıp çocuk olmadığı ve yapılan tüm ihbarların anında değerlendirilerek verilen ihbarlarda adı geçen tüm çocuklarını  bulunduğu ve kayıp kayıtlarının olmadığı öğrenildi. Emniyet görevlileri yaptıkları çalışmalarda Çarşamba halkının rahat olması gerektiğini, İlçe Emniyet Müdürlüğü böylesi dedikodu ve yalanlara halkın inanmaması gerektiğini belirterek ilçede huzurun ve asayişin gerektiği şekilde sağlanmış durumda olduğunu belirterek vatandaşların yüreğine adeta su serpti.

Bu arada böylesi dedikodularla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü bu dedikoduları ve yalan haberleri yayarak halkı korkutmaya ve endişe yaratmaya yönelik söylemlerde bulunanları tespit ve yasal çalışmaları yapmak üzere çalışmalara başladıkları öğrenildi.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Sema Nur KOÇAKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber