ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Köprü Cenneti

Köprü Cenneti

Çarşamba şehir merkezinde 4 köprü bulunurken, Köklük, Durakbaşı ve Kumtepe Mahallelerini de bu hesaba dahil ederek toplamda ilçemizde 7 köprü bulunmaktadır.

Belediye kaynağıyla yapımına yeni başlanılan köprü ile birlikte bu sayı 8 oluyor. Acaba bu köprü yapma zevki ve heyecanı nedendir?

Çarşamba’ya yapılan hiçbir yatırıma karşı olmadım. Hep destek olmuşumdur. Ama öyle önemli sorunlar var ki bunların yanında köprü havada kalır. Geçenlerde Samsun’da bir internet haber sitesi Çarşamba’yı gezdi. Çarşamba’mızda ki sorunları dinledi ve bu sorunları internet sitelerinden dile getirdi.

İnsanlar öyle yağcı olmuş ki; İyi oldu, güzel oldu diyorlar. Nedeni bizi buradan izler de yarın işimize engel olunur diye!…
 

Bu kadar riyakâr, bu kadar korkak olunmaz. Bu internet sitesinin de gündeme getirdiği yol, altyapı ve çöp sorunları köprü yapımından daha çok önem teşkil etmektedir.

Çarşamba’nın altyapısı yoktur. Önümüz kış. Hep beraber göreceğiz. Kanalizasyonlar bir yağış halinde tıkanarak yol üstüne taşacak, su akış noktaları kapalı olması bu çileyi çözülmez bir duruma getirecektir.

Bu yaz Çarşamba’nın birçok noktası ağır bir şekilde lağım koktu. Mahalle araları yada şehir merkezinde birçok yer lağım kokusundan dert yanıyor. Bazen vatandaşlar kapakları koku gelmemesi için kendince imkanlarla tıkadı.
Belediye de bölge paylaşımı yaptığından, bu bölgeler bizim değil, Büyükşehir Belediyesi idaresinde diyerek kalıcı bir çözüm bulunamamıştır. 15 yıldır idareci olanlar bu soruna parmak basmayıp, çiçek böceklerle uğraştılar.

Çarşamba’da yapılaşmanın, inşaat alanlarının hızla çoğalmasıyla bu sorunla uzun yıllar boğuşacaktır. Gelelim yol sorununa….

Benim bu konuları anlatmaktan ağzımda tüy bitti. Doğalgaz, Telekom, Sinyalizasyon, Elektrik ve benzeri çalışmalar neticesinde yollar berbat bir konuma geldi. Yol konusunda da işleri aynı şekilde birbirlerinin üzerine atmaktadırlar. Ama kanunsuzluklara geldi mi; kendi çömleklerine sağmaktadırlar.

Kanunsuz, izinsiz, dubalarla bölünen şehir girişi yolu, köstebek yuvası gibi, patates tarlası gibi yollar şoförleri çileden çıkarttı.

Birçok beton yollarımızda da inişli, yokuşlu, çukurlu olması nedeniyle sorunlar var.
Beni de alsınlar yanlarına yaptıkları yolları beraber gezelim.
Bazı şirketlerle mahkemelik bile oldular...

Bazı köylerimize yapılan yollar şuan berbat durumunda…

Geçenlerde Ayvacık-Taşova yolunda bildiğiniz gibi eylem vardı.
Yılan hikayesine dönen yol…
İhaleyi alıp kaçan 8 taşeron firma…
Bu yaşanan olumsuzluklar trilyonlarca devlete zarar verdi.
Aynı şekilde bölge halkı ve esnafı da zarara uğradı.
Bileniniz var mı?

Gezmek isteyen idareciyi, yetkiliyi ben ücretsiz gezdireceğim.

Gerçekler saklamayalım beyler.
İnsanları kandırmayınız.
Köprü iyi olur ama köprüye kadar yapılacak çok önemli işler var.
Ben atıp tutmuyorum…
Gidin denetleyin.
Yapılan işleri takip edin.
Bunu bile yapmıyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun.
Seçime az kaldı…
O zaman göreceğim sizleri….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi