Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

KÖPEKLERİ ÖLDÜRMEYİN…

KÖPEKLERİ ÖLDÜRMEYİN…

 

    Son günlerde Sokak Köpeklerini gündeme getiriyoruz. Bu haberler belki birilerini geriyor ama bizim görevimiz bu.  Geçen hafta sonu Haber Müdürümüz Serkan Karahan kendi evinin balkonunda otururken üzerinde Çarşamba Belediyesi Özel Temizlik Şirketine ait araç dikkatini çekiyor.   Maşallah aracın üzerinde yazdığı kadar var Allah için…

“ÇEVRE TEMİZLİK ARACI”

     Aracın camını açan bir görevli camdan silahın ucunu çıkartarak sokak köpeklerine ateş ediyor. Sokak Köpekleri bağırarak kaçışmaya başlıyor. Bu esnada araçtan ateş edildiğini gören vatandaşların tepkisi üzerine araç bölgeden hızla uzaklaşıyor. Bizim Haber Müdürü ise olay yerine fotoğraf makinesini alıp gidene kadar araçta, personelde ortalıkta yok. O dakikadan sonrası malum. Neyse…

     Haberi yaptıktan sonra bazı okuyucularımız hem haber sitemize yorum yaparak bunu onaylıyor hem de okuyucularımız bizzat telefon açarak bu olayın bu kadar basit olmadığını anlattı. Olayın daha da vahim yanı varmış. Şimdilik MIŞ’lı konuşuyoruz. İnşallah yanılırlar. Olayı öylesine anlatanlar var ki akıllara zarar!...

    Bazı Okuyucularımız bu sokak Köpeklerinin çocuklara ve yaşlılara saldırdığını ve Belediye Başkanlığına toplanması için dilekçe verdiklerini belirttiler. Ama Belediye özel temizlik şirketinin her yıl bu köpekleri öldürerek sorunu çözmeye çalışırken hayvan katliamı yapıyor diyerek de üstüne basa basa söylediler.

    Hele Belediye Özel Temizlik Şirketine ait olduğu belirtilen MAVİ BRANDALI BİR ARAÇ VAR Kİ ÇOK MEŞHUR OLMUŞ. Bu konuda birkaç kez Gazetemize kadar bizzat gelerek beyanat veren ve hatta görüntü olduğunu söyleyen vatandaşlar da oldu ama görüntüler gelmediği için MIŞ’lı yazıyoruz. Ama artık öldürüldükleri artık kesin. Çünkü bizzat ilaçlı iğne atanları Haber Müdürümüz gözleri ile gördü.

    Hatırlarsanız konu ile alakalı geçtiğimiz yıl da haber yapmıştık. O günlerde öldürülen bir köpeği Şehit Nuri Pamir İlköğretim Okulu arkasında fotoğraflamıştık ta. Ancak mavi brandalı meşhur aracı takip etme zahmetine girmediğimiz için ölü sokak köpeklerinin nereye atıldığını yazamadık. Bilgileri var ama belgelenmeyince yazamadık. O da olur inşallah.

    Geçen yıl Özel Temizlik Şirketi Çarşamba sorumlusu ile konu ile ilgili görüşmüş ve bu öldürme olayının yalan olduğunu belirtmişti. Şimdi aynı şirket yine ayı kelimeleri belirtecektir. “ZEHİRLE ÖLDÜRMÜYORE, UYUŞTURUYOR, HANGİ İLÇEDEN GELDİYSE O İLÇEYE GÖTÜRÜP BIRAKIYORUZ. ÖLDÜRDÜĞÜMÜZ SÖYLENTİLERİ YALAN” diyeceklerdir.

Peki sormak istiyorum.

-UYUŞTURUPTA TAPLADIĞINIZ ÇARŞAMBA'YA AİT SOKAK KÖPEKLERİNİ NEREYE BIRAKTINIZ?

    Doğada yaşanan biz insanların, hayvanların ve hatta bitkilerin de bir canı vardır ve yaşama hakları da vardır. KOSKOCA BELEDİYE BİR HAYVAN BARINAĞI YAPAMIYOR MU?. NEDEN YAPMIYOR, YA UYUŞTURUYOR, YA DA ÖLDÜRÜYOR (öldürülüyorsa).

    Samsun’un bir ilçesinin dağlık arazisi araştırılsa sanırım ki çok sayıda sokak köpeği ölüsü bulunacaktır. Hayvan barınağı yapılarak bunlar burada toplanıp bakımı yapılsa ve köpek isteyenlere belirli bedelde ücretle isteyen vatandaşlara satılsa daha iyi olmaz mı?

    Yaşayan bir canlıyı öldürmeye kim karar veriyor. Hatta bu öldürme emrinin nasıl verildiği bile duysanız kulaklarınıza inanamazsınız. Bunu net ortaya çıkıp anlatacak cesur yürekli isim arıyoruz iki yıldır. Mutlaka bir gün birisi çıkacaktır.

     Konuyu yakından takip edeceğiz. Bakalım TEMİZLİK ŞİRKETİ Nasıl bir açıklama yapacak. Bekliyoruz. Bu yıl biz onları aramayacağız. Koskoca Şirketin bir telefonu yok veya arayacak paraları yoksa biz parasını verelim de açıklamalarını yapsınlar. Ayıp ve utanılacak duruma kılıf aranmasın diyor ve son söz olarak diyorum ki:

SOKAK KÖPEKLERİNİ ÖLDÜRMEYİN…

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi