Köpekler; Öldürülüyor mu, uyutuluyor mu?

Köpekler; Öldürülüyor mu, uyutuluyor mu?
Çarşamba Belediyesi Temizlik İşlerinin özelleştirilmesi sonrasında ilçe temizliğini yapan firma yetkililerinin sokak köpeklerini öldürdüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Vatandaşlar “Köpekler öldürülüyor” derken, şirket yetkilileri “Öldürmüyor uyutu

 

Çarşamba Belediyesi Temizlik İşlerinin özelleştirilmesi sonrasında ilçe temizliğini yapan firma yetkililerinin sokak köpeklerini öldürdüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü.  Vatandaşlar “Köpekler öldürülüyor” derken, şirket yetkilileri “Öldürmüyor uyutuyoruz” dedi

Çarşamba Belediyesi Temizlik İşleri ihalesini bu yıl devralan Evra Grup’a ait Çevre Temizlik Ltd. Şti. firması ilçede ki sokak ve caddeleri temizlerken gündeme çok farklı bir konu ile geldi. Geçtiğimiz günlerde “Dikkat Köpek Var” manşet haberimiz sonrasında İlçede ki sokak köpekleri konusunda İlçe yetkililerinin bir araya gelerek önlem ve çareleri konusunda görüşlerini bildirdikleri öğrenildi. Bu toplantı sonrasında İlçe yöneticilerinin Sokak Köpeklerinin toplanarak Hayvan barınaklarına götürülmesi ve aynı zamanda da kısırlaştırılıp tedavileri yapıldıktan sonra hastalıklı olmayanların geri bırakılması yönünde fikir birlikteliğine vardıkları iddia edildi.

Ancak bu toplantıların üzerinden birkaç gün geçtikten sonra İlçe de çoğu vatandaşlar sokak Köpeklerinden şikayet ederken bazı vatandaşlar da “Temizlik Şirketi Personellerinin” özellikle geceleri Sokak Köpeklerini “zehirli iğne ve ekmeklerle” zehirleyerek öldürdükleri ve kapalı kasa kamyonetle toplayıp şehir dışına taşındığını iddia etmeye ve dedikoduları yayılmaya başladı. Bazı vatandaşlar telefon mesajları çekerek köpeklerin ada ve çevresi ile ilçenin bazı bölgelerinde köpeklerin zehirlendiğini ihbar etmesi üzerine konuyu araştırmaya başladık. Hatta daha şok edici ve doğruluğunu tespit edemediğim daha vahim bilgilerin gelmesi bizleri de şok etti.

Konu hakkında araştırma yaparken önce ki gün yavru bir köpeğin Şehit Nuri Pamir İlköğretim Okulu arkasında ki ara sokakta okul arkasında ki çamur birikintilerinin içinde ölmüş vaziyette görüntüledik. Okul Ana Sınıfı Öğrencilerinin giriş ve çıkış yaptığı kapı ile Okul Öğrencilerinin görmesinin, yanından öğrencilerin okula gittiği bir alanda ölü köpek olması sıkıntıları daha da vahim bir boyuta taşımaya başladığı belirtildi. Bu Ölü köpeğin zehirlenmiş mi yoksa başka bir nedenle mi öldüğünü belirlemek üzere Veteriner aramaya gittiğimiz sırada temizlik görevlilerince alınarak götürüldüğünü öğrenmemiz üzerine konu ile ilgili olarak detaylı bilgi almak üzere Çevre Temizlik Ltd. Şti. Çarşamba Şube Müdürü Mehmet Bakal ile görüştük.  

Davetimiz üzerine Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri müdürü Erol Şeker ile konu hakkında detaylı şekilde görüşen Bakal “Sokak Köpeklerinin öldürülmesi ile ilgili” olarak şunları dile getirdi. Çevre Temizlik Ltd. Şti. Çarşamba Şube Müdürü Mehmet Bakal, “ Şirketimiz, Evra Grup bünyesinde çalışmalar yapan büyük bir firmadır. Böylesi konularla gündeme getirilmeye çalışılmasına anlam veremedik. Çarşamba Belediyesinin bizler Çevre temizliği görevini aldık. Ancak bu görevlerimiz çerçevesinde elbette ki sokak köpekleri de bizlerin sorunları arasında yer alıyor. Bu konuda Ulusal medya da biliyorsunuz çok sıkıntılar yaşandı. Çoğu vatandaşlarımız da Çarşamba Belediyesine Sokak köpekleri ve tehlikelerinden dolayı şikâyet dilekçeleri göndermişler. Bu konuda Belediye Başkanlığınca titizlikle davranılması istendi. Konu hakkında detaylı şikayet dilekçeleri de buradadır” diyerek belgeleri ve şikayet dilekçe örneklerinden bazılarını gösterdi.

Bakal, “Biz Sokak Köpeklerini halkımızın dillendirdiği gibi öldürmüyoruz uyutuyoruz. Evet iğne ile sokak köpeklerini ilaçla yani uyutup alarak İlçe dışına götürüyoruz ve halkı rahatsız etmeyecekleri alanlara bırakıyoruz. Bunları da elbette ki tedavilerinin yapılarak geri bıraktığımızı söylemek isterim. Ancak tıpkı insanlarda olduğu gibi bazen iğneler bazı köpeklerde ters reaksiyon yapıyor ve ölüyorlar. Buna da bizler de çok üzülüyoruz. Ama öldürme gibi bir konu kesinlikle yoktur. Ancak son zamanlarda İlçe Sokak ve caddelerinde başka başka İlçelerden Sokak köpekleri getirilerek Çarşamba’ya bırakıldı. Bunlar kulak küpelerinden anlaşılıyor. Araştırdık ve bazı İlçeleri tespit ettik görüşerek bunun uygun ve yakışık almayan bir hareket olduğunu ilettik. Bu İlçelere de bundan sonra aynı tavrı sergilememelerini ilettik” diyerek açıklamasını şöyle tamamladı.

Her Canlının yaşama hakkı vardır ve ister insan ister hayvan öldürmek dinimizce de günahtır. Biz hiçbir canlıya zarar vermeyi hiç düşünmedik, düşünmüyoruz. Bunlar asılsız yıpratmaya yönelik bilgiler ve söylemlerdir. Bizler uyuşturucu iğnelerle köpekleri topluyoruz ve iğne nedeni ile hayvanlar enteresan sesler çıkartıyor veya araca koyarken tam uyuşmayanlar kaçmak için çırpınıyor. Çoğu vakit iğne de kullanmıyoruz. Çoğu köpeği ekmek ve benzeri yiyeceklerle veya yaklaşarak sempatik yolla yakalayıp araca koyup insanlardan uzak alanlara götürüyoruz. Hatta çoğu köpeği Çakallı mevkiine kadar götürüp oralara bıraktık. Bu dedikodular bizleri de çok üzüyor” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber