‘KOOPERATİFLER EKONOMİNİN KALBİ’

‘KOOPERATİFLER EKONOMİNİN KALBİ’
KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Gelişmiş ülkelerin bugünkü düzeylerinin temelinde kooperatifçilik faaliyetleri çok büyük önem taşır.

Kooperatifler, yerel ekonomin ve kalkınmanın kalbidir" dedi. 
KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, Birleşmiş Milletler ile Uluslararası Kooperatifler Birliği tarafından her yıl temmuz ayının ilk cumartesi kutlanmakta olan 'Uluslararası Kooperatifler Günü' nedeniyle bir açıklama yaptı. Bu yılın ana temasının "Herkes İçin Sürdürülebilir Kalkınmayı Başarmada Kooperatif İşletmeler" olduğuna dikkati çeken Erarslan, "Kooperatifçilik ekonomideki olumsuz gelişmeler karşısında tüm dünyanın umut bağladığı bir sosyoekonomik açılıma dönüşmüş, kooperatiflerin gücünün ve avantajlarının daha etkin kullanılması önem kazanmıştır. Gelişmiş ülkelerin bugünkü düzeylerinin temelinde kooperatifçilik faaliyetlerinin önemli payı olup bu ülkelerde kooperatifler, yerel ekonominin ve kalkınmanın kalbi olarak görülmektedirler. Ülkemizde temelini imece ruhundan alan 150 yıllık geçmişi bulunan kooperatifler, 8 milyondan fazla insanımızın gönüllü olarak katıldığı önemli bir girişim modeli olmuştur” diye konuştu.

KARADENİZBİRLİK’İN ÖNEMİ
'Kooperatifler yılı' olarak ilan edilen 2012’de Türkiye’de kooperatifçiliğin sorunlarının çözümüne yönelik adımları içeren 'Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nın yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ünal Erarslan, “Birliğimiz de bu kapsamda üzerine düşen çalışmaları sürdürmektedir. Birliğimiz, kayıtlı 36 bin aktif üretici ortağı birleştirici rolü ile bölgemizde kooperatifçilik hareketinin önemli bir örneği olmuştur. 36 yıldır bölgede hizmet veren birliğimiz, yağlı tohum üreticilerini tek çatı altında toplamayı başarmış, onlara her zaman pazar garantisi olmuş, kriz dönemlerinde üreticiler adına önemli riskler üstlenerek emeklerinin zayi olmaması için azami gayret sarf etmiştir” şeklinde konuştu.

“ORTAKLIK BİLİNCİ ARTIRILMALI”
Bölgedeki tek yağlı tohumlar birliği olarak faaliyet gösteren KARADENİZBİRLİK’in ürünlerinin üzerinde “Kooperatif Ürünüdür” ibaresini kullanarak aynı zamanda benzer ve taklitlerinden ayrıldığına dikkat çeken Erarslan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bugün KARADENİZBİRLİK markası, yerli üretimin saf katkısız kendi mamulü, üreticinin emeği, güç birliği, güvenilir markası, bölgede tarımsal ve ekonomik kalkınmanın önemli bir ayağıdır. Kooperatiflerin küresel ve yerel sorunların çözümüne katkılarının artırılması her kesimin desteği ile mümkündür. Bu vesile ile 'Uluslararası Kooperatifler Günü'nü kutlar, ortaklık bilincinin artmasına ve toplumumuzda kooperatifçilik farkındalığının oluşmasına katkı sağlamasını temenni ederim.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir