Konya'da askeri uçak düştü: 2 pilot şehit

Konyada askeri uçak düştü: 2 pilot şehit
Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.

3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan askeri uçağın merkeze 20 kilometre uzaklıkta Orta Konak Mahallesi mevkiinde düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu belirtildi. 

GENELKURMAY'DAN KONYA'DA DÜŞEN ASKERİ UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu 2 pilot şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Eskişehir'deki 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır" denildi. 

KONYA VALİSİ MUAMMER EROL:
- “MAALESEF 2 ŞEHİDİMİZ VAR. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’MİZİN, MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

 Konya Valisi Muammer Erol, F-4 savaş uçağının düştüğü alanda incelemelerde bulunarak, “Saat 09.45 sıralarında içerisinde 2 pilot bulunan eğitim uçağı bu mıntıkada eğitim uçuşu sırasında düştü. Maalesef 2 şehidimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin, milletimizin başı sağolsun” dedi. 

F-4 savaş uçağının düştüğü alanda incelemelerde bulunan Vali Muammer Erol, uçağın düşmesi sırasında mühimmat patlayıp patlamadığı ile ilgili soru üzerine, “Bu bir eğitim uçağı, mühimmat yüklü mü bilmiyoruz. Bilgi almadan bir şey söylemek sıkıntılı olur ama her ihtimal dikkate alınarak emniyet çemberi içerisinde mümkün olduğu kadar eksiksiz, donanımlı arama kurtarma ekipleri de şu anda müdahalelerini yapıyorlar. Şehitlerimizin kimlikleri ile ilgili komutanlıkları ile görüşmeden bir açıklama yaparsak sıkıntılı olur. Ama 2 subayımız şu anda şehit” şeklinde konuştu.

Vali Erol, düşen uçağın Konya’da devam eden Türkiye ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin katıldığı tatbikat ile ilgisi olmadığını da söyledi.

Olayı ilk gören ve ihbarda bulunan Ortakonak Mahallesi Muhtarı Muammer Varlısenet ise, “Çarpışma yok. İki tane uçak geldi. Daha sonra bir duman yükseldi. Patlama olmadı. Burada devamlı atış yapılıyor. Patlama olmadığı için bu duman acaba nedir diye baktım. Diğer uçak dumanı yararak tekrar geçince ben uçağın düştüğünü anladım. Sonra karakolu aradım. Enkaza ilk ben geldim. Yangın devam ediyordu. Pilotlarımızdan birinin naaşı enkazdan 100 metre kadar ileri fırlamış” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş