KONTROLLÜ YÜZ YÜZE EĞİTİM

KONTROLLÜ YÜZ YÜZE EĞİTİM
Çarşamba ilçesinde de ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başladı

Önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında belirlenen kategori ve şartlarda ülke genelinde olduğu gibi Çarşamba ilçesinde de ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimin birlikte devam edecek süreçte salgınla ara verilen okullarda ders zili 4 ay sonra çalmasıyla çocuklar okullarına koştu.

Okullarda verilen aradan sonra tekrar yüz yüze eğitimin başlaması hakkında konuşan Atatürk İlkokulu Müdürü Hasan Demir, " Çocuklarımız gibi bizlerde çok heyecanlıyız. Geç saatlerde duyurduk katılımda şu anda biz azlık var ama yarın da yoğunluk bekliyoruz. Çocuklarımız da ki heyecanı gördük. maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek. evde çocukların bunaldığını biliyoruz. Bugün bahçede oynadılar. Eğitim öğretimde seyreltilmiş olarak ikiye ayırdık.Gayet güzel bir şekilde devam edecek inşallah." diye konuştu

Öğrenciler Grup Grup Ders Görecek

Gerçekleşecek olan yüz yüze eğitimin haftada 4 gün verileceğini kaydeden Müdür Demir, " Haftada 4 gün ama bir öğrenci 2 gün okula gelmiş olacak. İlk grubumuz pazartesi salı ikinci grubumuz  perşembe cuma, çarşamba gününü de hijyen için ayırmış olacağız.Böylelikle devam edecek. Atatürk ilkokulu olarak 08.45'de başlayacağız 12.35'de bitiriyoruz.. 6 dersimiz var 30'ar dakikadan 10 dersimiz olacak. Okul öncesi öğrencilerimizde 09.30 'dan 12.30 arasında 6 etkinlik yapmış olacaklar günlük." ifadesini kullandı

"Söylüyorum en güvenli yerler okullar"

Ayrıca Demir çocukların dikkatli olduklarını şu sözlerle dile getirdi., "Ben hep şöyle söylüyorum en güvenli yerler okullar. Yeter ki veliler dikkat etsinler. Okula  bu bulaşan hastalığı evlerden getirmesinler ve çocuklarımızda eğitim hayatlarına böylelikle devam etsinler"

Öğrenciler aylar sonra kavuştukları okullarının ve arkadaşlarının mutluluğunu yaşarken, sınıfta tek tek oturduklarını maskelerini hiç çıkartmadan derslerini işlediklerini dile getirerek yüz yüze görülen dersleri anlatarak yaşadıkları heyecanlarını ifade ettiler.

HABER- FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

1-129.jpg2-156.jpg3-141.jpg4-112.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber