Kokuya isyan sürüyor

Kokuya isyan sürüyor
Ali Fuat Başgil köprüsünün altından Yeşilırmak’a dökülen kanalizasyon hattının yaydığı koku karşında isyan eden civar esnafı konuya ilgisiz kalındığından şikâyetçi

 

Çarşamba’da geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan habere de konu olan Ali Fuat Başgil köprüsünün altından Yeşilırmak’a dökülen Belediye kanalizasyon hattının çevreye yaydığı koku devam ederken, ilgilerin soruna müdahalesiz kalması çevre esnafı isyan ettirdi. Esnaf Çarşamba’nın göbeğinden Yeşilırmak’a kanalizasyon boşalıyor. Bu da çok fazla kötü koku oluşmasına neden oluyor dediği açıklamalarında yetkililerden bu konuda yardım istemişti. Gazetemizde yaptığımız haberler birlikte kamuoyu ile paylaştığımız haberin ardından bölgeye hiçbir müdahalede bulunulmaması tepki gördü.

Bu konuda daha öncesinde gerekli makamlara şikâyetlerini ilettiklerini belirten esnaf herhangi bir değişikliğin olmadığını dile getirirken bu konuda Yeşilırmak yatağından sorumlu DSİ’nin yanı sıra, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nü ve İl Sağlık Müdürlüğünün konu ile ilgilenmesini istiyor. Çarşambalıların en çok yürüyüş yapmak için en çok kullandıkları alanların başında gelen Doğuyaka yürüyüş yolu ile Ali Fuat Başgil Köprüsünün birleştiği noktada kokudan dolayı geçmekte zorluk çeken vatandaşlarda kokudan oldukça şikâyetçi.

Konunun bir an evvel çözüme kavuşmasını isteyen esnaf,  “Bu konu ile ilgili yetkililere her türlü şikayeti yapmaya hazırız. Yeter ki bu kokuya bu pisliğe bir çözüm bulsunlar. Sağlık açışından bu kadar tehlikeli bir duruma nasıl müsaade ediliyor anlamadık” dediler. Özellikle Yeşilırmak yatağında ki suyun barajdan kesik olduğu dönemlerde ırmak yatağı içine akan kanalizasyonun aktığı bölgelerde ve civarında balık tutan vatandaşların olması bir başka sağlık sorununa işaret ediyor.

Haber-Foto: Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber