KÖKTAŞ’TAN TEKSTİL KENT VE ŞEKER FABRİKASI AÇIKLAMASI

KÖKTAŞ’TAN TEKSTİL KENT VE ŞEKER FABRİKASI AÇIKLAMASI
Geçtiğimiz günlerde Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen bir etkinliğe katılan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, önemli yeniliklerin ilçede gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen
programa katılan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi, kurulması planlanan Tekstil Kent ve Şeker Fabrikası hakkında ileriye dönük yapılabilecek güncellemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın durumu hakkında bilgiler de veren AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, bölgemiz gündeminde olan Kenevir yetiştiriciliğinden bahsederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu işin üst yeri olarak Samsun’u işaret ettiğini söyledi.  Köktaş, “Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve işadamları olarak tüm gücümüzle bu işin üzerinde durmalıyız. Tekstilden, kağıda, sağlıktan otomotiv sektörüne kadar geniş bir yelpazesi bulunan bu ürünün yasalara uygun olarak üretimi ve pazarlaması için hepimiz çok çalışmalı ve gereken önemi göstermeliyiz. Çarşamba Şeker Fabrikasının kenevir bitkisinin işlenmesi için dönüşümü konusunda çalışmalarımız var.” dedi.

Ülke ve bölge ekonomisi hakkında da bilgi veren AK Parti Samsun Milletvekili Sn.Fuat KÖKTAŞ, Çarşambaya yapılacak yatırımlara da değinerek 2019 senesi içerisinde Çarşamba’ya Tekstilkent kurma hedefleri olduğundan bahsetti. Yapılacak projelerinize destek vermeye her zaman hazırız, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ilebir birlik beraberlik oluşturduk,Ekonomi ve istihdam adına ortak atılacak adımlar ülkenin refah seviyesini yükseltecektir, milletimizle el ele kol kola yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak, hep birlikte bu günleri aşacağız. dedi.

İstihdam seferliği hakkında konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası dayanışması ile gerçekleştirilen etkinlikleri yakından takip etmekte ve çalışmalarını takdir etmekteyiz. Kamu kurumu ve meslek örgütlerinin çalışmaları bölgemize ve ülkemize ivme kazandıracaktır. Ülke olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında olmamız lazım. 2023 hedeflerini biliyorsunuz. Büyük işletmelerimize ve küçük işletmelerimize de büyük işler düşüyor. Bizler bu hedefler doğrultusunda daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz. Eğer bir kalkınma hamlesi varsa bunda da hepimizin katkı ve emeği var. Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak.” Dedi.

Köktaş açıklamasında bölge ekonomisi ile ilgili bilgiler verdikten sonra,Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi'nin tapularının, hazineden devir alındığını, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'na devredildiğini,imar ve alt yapı için ihale sürecinin başladığını belirterek, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin Tapuları Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz'a takdim etti.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ise, “Çalışmalarımızın meyvesini aldık. Bu aşamada Organize Sanayi Bölgesi'nin Çarşamba'ya kazandırılmasında başta milletvekilimiz Fuat Köktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra imar parseli ve alt yapı ihaleleri yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi'nin biran önce Çarşamba'da faaliyete geçmesi için tüm çabamızı göstereceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber