Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Köktaş’ın açıklaması ne anlama geliyor?

Köktaş’ın açıklaması ne anlama geliyor?

Hani “BENDE ADAYIM” ya!.. ADAYLIĞIMIZ hala sürüyor

Bazıları hala işin gırgırında…

Ama bizi bırakın bir kenara da, koskoca AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş açıklama yapıyor. Açıklamasında diyor ki: “AK Partimizin aday adayı henüz yok”. Devamında da şunları belirtiyor. Önüne gelen partinin adayıyım diyerek adını öne çıkartmayı amaçlıyor.

Eee, Sayın Başkan “Siyasette ve aday adaylık evresinde adını en iyi öne çıkartan, halkın gözünde, gönlünde taht kuran, araştırma ve anketlerde en fazla oy alabileceği belirlenen isimleri aday yapmak değil miydi?”.

Kaldı ki son dönemde siyaset kazanı kaynamaya başladıkça ortaya çıkan isimler şaşırtıyor. Hadi bu isimler çıkıyor çıkıyor da enteresan açıklamalar ve işler yapmasına ne dersiniz?. Bunlara da bir açıklamanız olacak mı?

Eski İl Başkanlarından Av. Ali Akyüz çıktı açıklama yaptı. Bayram değil, seyran değil Enişte pardon Sayın Akyüz,  niye öptü ya da kimi öptü?. Yada o mesajları kime, neden verdi?

Akyüz der ki; 2009 yerel seçimlerinde belirlenen adaylarla ve aynı zaman da oluşan kırgınlıklar nedeni ile İlkadım ve Atakum’u kaybettik.

İşin en garip yanı bu açıklamadan birkaç gün önce eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok piyasaya çıktı ve eski Belediye Personelleri ile “DOĞUM GÜNÜ” kutlamış.  Bu doğum gününden önce hiç kutlama aklına neden gelmemiş ki? Bu parti haberi (!)  medyaya yansıdı.

Bu açıklamalar ve haberlerin akabinde düşünüyoruz da; Yoksa 2009 yılında Akyüz’e ve Süleyman Kaldırım’a karşı aday olamayanların Atakum’ da CHP, İlkadım’da MHP’ye mi çalıştığını ima etti?. Aba altından sopa göstermek diye buna denmez mi?. Siz yaptınız bu defa da bizlerde sıra mı denmek istendi?.

Sayın Ali Akyüz’ le birlikte bir de Atakum’dan Adem Bektaş eski belediye başkanı ortaya çıktı varyasyonlara başladı.

Peki, bütün bu olayları izlerken size hiç sormazlar mı?. AK Parti Samsun İl ve ilçelerinde neler oluyor?

Sormazlar mı veya sormuyorlar mı: “Sayın Başkan AK Partinin aday adayı yok derken, zaten adaylarımız belli, başkaları boşuna çıkmasın uğraşmasın mı diyorsunuz?. Onlarla yola devam edeceğiz, sizler peşimizden koşturmaya devam edeceksiniz mi denilmek isteniyor. Sonra o Adaylar kimler?.

Unutulmamalıdır ki: Demokrasi ile yönetilen ülkelerde ve dolayısı ile Ülkemizde de seçme ve seçilme, aday adayı olma, seçim çalışması yapma hakkı birilerine bağlı değildir.

Ama işin ciddi yanı anladığım kadarı ile başka ve o nedenle siz diyorsunuz ki: “AK Partinin aday adaylık ve adaylık resmi başvuru süreci başlamamıştır. Bu nedenledir ki henüz partinin resmi aday adayları yok. Bunu da aday adaylarımız ve akabinde AK Partimiz yıpranmasın”.

Siz AK Parti ve muhtemel adaylarınızı mı düşünüyorsunuz?. AK Parti zaten bu isimlerce yıpratılamaz.  Ayrıca; aday adayıyım diyen kim veya kimlerse kendileri bilir.

Bırakın yıpranan yıpransın. Sanki resmi aday adaylık süreci başladığında, aday adayları birbirinin ayağını kaydırmak için yapmadığını bırakmayacak mı?. O zaman da ilk önce kendi partilisi diğerinin ayağını kaydırmak için yırtınacak. Geçmişte yaşanmadı mı?

Bırakın kim istiyorsa aday adaylığını açıklasın, konuşsun. Siz resmi süre başladıktan sonra parti tüzüğü ile yaptırım uygularsınız. Ama bu günden böylesi bir açıklama ile kimseye ipotek koymazsınız kimsenin de hakkı yok. Taa ki o isimler partiye resmi müracaat edip, parti tüzüğüne göre hareket etme zorunluluğuna bağlanana kadar. Yanılıyor muyum?

Lafın özü şu ki: AK Parti hiç kimsenin tapulu öz malı, partisi değil, aksine AK Parti halkın partisidir. O zaman ipoteği de ancak halk koyar.

Bu notada bir kere daha hatırlatayım dedim. BEN ADAYIM YA!. Hala düşünüyorum.  ADAYLIK LA alakalı kalan cümlelerimi Bayramdan sonra açıklarım. Sizde açıklamayı kim için yaptıysanız, partiye nasıl zarar vermiş onu açıklarsanız memnun oluruz. Böylelikle yanlış anlaşılma da olmaz. Bilmem anlatabildim mi?..

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR