KÖKTAŞ’A BANK ASYA SORUSU!

KÖKTAŞ’A BANK ASYA SORUSU!
İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanı Rahman Çağrı Kılıç, parti binasında yaptığı basın açıklamasında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın cevaplandırmasını istediği sorular yöneltti

İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı’nda partililerin katılımlarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Başkan Çağrı Kılıç, “25 Aralık tarihinden sonrası için Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadele ettiğine inanıyorum.  Karşımızda ki örgüt bir CIA örgütüdür. CIA’nın 30 yıllık, 40 yıllık bir emeği var. Dünya’da ki 180 ülkede örgütlenmesi olan çok komplike, yetişmiş elemanı olan, senede 100 milyar dolar gibi bir paraya hükmeden bir örgüttür. Ben şuanda FETÖ ile yapılan mücadelenin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu örgüt sanıldığı kadar safiane bir örgüt değil. Bu örgütün en başında ihanet var, tabanında ibadet vardır. Ben bu mücadeleye yapacak olsam ihanetin üzerine giderdim. İbadet bölümünde ise bu örgüte sempati duyanları rehabilite ederdim. Ve o rehabilite ettiğim insanları yeniden devlete kazandırırdım. Ama ihanetin üzerine hiç gidilmedi. İbadetin üzerine bütün bir teşebbüs yıkıldı. Ve ülkede şuanda 1 milyon tane hain yaratıldı. 80 milyonluk ülkede, 1 milyon hainle yaşanılması mümkün değildir. Biz öncelikle FETÖ ile etkin mücadele etmek adına iktidara talibiz. Bizden başkada FETÖ ile mücadele edecek olan yok. Sağımızda, solumuzda, önümüzde FETÖ yok. Birinin üzerine giderken çekincemiz olmayacaktır. 17-25 Aralık milat kabul edilmiş. Bana göre milat 2003 kabul edilebilirdi.” Diyen Başkan Çağrı Kılıç, konuşmasının devamında ise basında yer bulan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın hakkında ki söylemlere değindi.

Başkan Kılıç Köktaş’a hitaben, “Ben buradan sormak istiyorum. Biz sadece soruyoruz, kendisinden cevap bekliyoruz. 17-25 Aralık’tan sonra, Ocak 2014’te Bank Asya’da yüz binlerce lira yatırmışmıdır? %35 hisse ile Köktaş Nakliyat’ın, Köktaş Enerji’nin hissedarıdır. Sahibi olduğu benzin istasyonu teminat gösterilip, Bank Asya’dan 5 milyon lira kredi çekilmek istenmiş midir? Ben bu iki sorunun cevabını almak istiyorum. Bu dönemden sonra ayrıca Asya Finans’a para aktarılmış mıdır? Kendisi çıkıp  sahih bir şekilde cevabını versin, bizlerde tatmin olalım. Bunların cevabı verilmeden FETÖ ile mücadele olmaz. Bunların cevabı olmadan 15 Temmuz’da ki şehitlerin kanı yerde kalır. İnşallah bu bağlantı yoktur. Ama bir kanayan yara var. Bu yaranın çözüm bulması gerekmektedir. Bu soruşturmalarında sahih bir şekilde yapılması gerekir. Yargının üzerinde ki siyasi baskının artık kalkması gerekir. Bu ülkenin normalleşmesi gerekir. Ben bir siyasi olarak, bir vatandaş olarak cevap almak istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından basın açıklaması sona erdi.

HABER: Nuri ŞEKER – Nevzat AKKAYA

koktas’a-bank-asya-sorusu!-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber