Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Köktaş klasiği; Yıllar sonra Milletvekilleri bir arada

Köktaş klasiği; Yıllar sonra Milletvekilleri bir arada

 

 

Geçtiğimiz hafta hatırlarsanız size ne yazmıştım. “Köktaş geldi, AK Parti çalışıyor, muhalefet tatilde…”

Evet sanki AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş yeniden il başkanlığına seçildiği günden bu yana iki defa karşılaşmış birisi olarak yazdım bunları.

Kendisi ile bir cenaze namazında bir de geçtiğimiz hafta verilen Irmak Sırtı Köyünde ki iftar yemeğinde toplasanız 1 dakikalık görüşmemi oldu o kadar.

Ama dün o İl başkanlığına aday olduğunda çok farklı yazılar yazanlar olsun, siyaset olarak karşısında olanların bile akın akın ziyaret edip tebrik ettiği başkan Köktaş her şeyin farkında olmalı. Demem o ki biz ilk günden bu yana ne dediysek aynı yolda ilerliyoruz. Biz Köktaş’la AK Parti geçmiş yıllarda ki heyecan ve hareketliliği yaşayacak dedik. Bir kere daha yanılmadık. Köktaş il başkanı dedik bu gün il başkanı. AK Parti hareketlenecek dedik yine hareketlendi. Bunun da tespiti mi isteniyor. Biz gitmedik ama tüm gazeteler yazdı.

Uzun yıllar sonra AK Partide Milletvekilleri Sahura kadar toplandılar.

Biz geçen hafta köşe yazımızda dedik ki: Köktaş geldikten sonra, Uyumak, yatmak, tatil yapmak, uyuşukluk etmek, kafasına göre ben istersem yaparım olayı bitti. Ve ne başladı biliyor musunuz?. Tatil, gezmek, tozmak, özel işler yok, çalışmaya, AK Partiyi yeniden daha güçlü iktidara taşımak için durmak yok yola devam”. Tabi bizim vekiller nereye kadar yerse…

Alın size ilk adım. Başkan Köktaş Başbakan Erdoğan’ın Samsun’da ki temsilcisi ve kendisini temsil eden isim olarak 6 Milletvekili iktidar partisi vekili olan vekillerin 5 i ile birlikte sabaha kadar toplanmaya başladılar. Alaçam, Asarcık ve daha da gelecek iftarlar ile sahurlar.

Köktaş döneminden sonra hiç dönem bir araya gelemeyen Milletvekilleri Köktaş’la yeniden bir araya gelmek zorunda kalmaya başladılar. Zorundalar çünkü Başbakanın temsilcisi bunu istiyor. AK Partinin daha güçlü seçimlere girebilmesi için.

AK Parti’nin bu çıkışı ile herkes bu yöne yönelirken AK Partiye alternatif olmaya çalışan MHP ve CHP de çıkış arayıp, halka bütünleşmeye başladılar. MHP İlçelerde partilileri ile bir araya gelerek hem iftarlar düzenliyorlar hem de gelecek dönemde ki seçimler için en güçlü alternatif parti olduklarını dile getirmeye başladılar.  CHP de kendince boş durmuyor. Ancak kimse kızmasın Haluk Koç olduğu sürece Samsun’da CHP de kıpırdanma oluyor. Koç olmasa CHP nin üzerinde ölü toprağı varmış gibi sesiz ve hiçbir aktivite olmaması gözlerden kaçmıyor. Yani CHP de İl başkanı kim olursa olsun beklenen ivmeyi ve kıpırdanmayı sağlayamıyor. CHP de Koç tek başına bir parti gibi gözüküyor.

Sonuç olarak AK Parti de Köktaş farkı muhalefeti de, Parti içinde ki dağınıklık, kırgınlık, küskünlükleri de sona erdirirken diğer yanda ise muhalefeti de uyandırmaya başladı. Ama görünen o ki Şaban Kılıç ile MHP önümüzde ki süreçte AK Partinin en büyük ve korkulu rüyası olacak.

Fakat, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, deneyimi, dik duruşu, teşkilatçılığı ile yeniden kaldığı yerden öylesine bir geliyor ki:

Parti içinde ki hizipçiler, çıkar kavgasına düşenler, parti içinde “Ben güçlüyüm” havasını yaratmaya uğraşanlar artık korkulu rüyadan uyanmak ve ya AK Partili gibi davranmak teşkilatçı olmak zorundalar, ya da AK Partinin hiçbir yerinde tutunamayacaklardır. İşte Köktaş farkı ve çevresine ettiği etki bu kadar güçlü dalgalarla kendini gösterirken, Köktaş’ın en büyük korkması gereken yeri.

Geçmişte yaptığı hataları bir daha tekrarlamamasıdır. Çünkü geçmişinden ders almayanların geleceği yine hüsran olur. Geçmişte Köktaş’ı seviyorum görünüp, arkasından yapmadıklarını bırakmayanlar bu gün düştükleri yerden ayağa kalkarken, dün arkasında olmayıp onunla mücadele edenler bir kere daha “Biz seni istedik, destekledik ve yanındayız” diyerek ilk günden bu yana kapısından ayrılmıyor.

Yani sözün acı ve sivri yeri şu: Dalkavuklar kapıdan ayrılmıyor. Başkan Köktaş bakalım ne yapacak. Halk ile ve partililerle yeniden Milletvekillerini köy, mahalle, ilçe ve il de birleştirecek mi?, kavgaları bitirebilecek mi göreceğiz. Bildiğim Köktaş bunu yapabilir. Yapamadığı takdirde yanlış yaptığı takdirde bir daha geri dönüşü asla olmayacaktır. Bu nedenle de partilisini ve en önemlisi partisine gönül verenler ile rant bekleşenleri çok iyi etüd etmelidir.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi