Köktaş Hangi Başkanları işaret etti?

Köktaş Hangi Başkanları işaret etti?
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, vatandaşın çoğunluğunun gönlünü alamamış, şehirle, teşkilat, parti politikalarıyla ters düşecek kişileri belediye başkan adayı göstermeyeceklerini söyledi.

 

Haber-merkezi

Köktaş yaptığı açıklamasında, Aday olmayı düşünen veya mevcut görevde olan isimlere atfen yaptığı açıklamasında, “Ceketimi koysam kazanırım” anlayışının günümüzde geçerli olmadığını seçmenlerin bu noktada çok fazla bilinçlendiğine vurgu yaptı. AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş, aday belirleme noktasında teşkilat ve parti olarak kriterlerinin olduğunu belirtti. Aday belirlemede geçmişte yapılan hatalı seçimin zaman zaman çok güçlü olan partilere dahi Belediye Başkanlığını kaybettirdiğini kaydeden Köktaş, bunun örneklerinin geçmiş dönemde yaşandığını vurguladı. Ak Partide buna asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

 

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler kapsamında adaylarda aradıkları kriterlerin en başında halkın tanıdığı, benimsediği ve güvendiği birisinin olması gerektiğini belirten İl Başkanı Köktaş, “Bununla yetinmeyip  aday ve adayların birde vizyonu ve misyonunun olmazsa olmaz aranılan özelliklerden iki önemli koşulu olduğunu söyledi.

2014 Belediye Başkanlık seçimleri öncesinde ki aday belirleme kriterleri arasında Belediye başkanı adayının halkla diyalog kurmayı bilen ve halkı dinlemeyi bilen bir kişiliğe sahip olması gerektiğini ifade etti. Başkan Köktaş, “Görüyoruz bir kişi vizyonu var diye veya günün şart ve koşullarında ki görünüşe göre bazen kişiler aday gösteriliyor ve kazanıyor. Görevde olduğu süre zarfında çok iyi çalışmalar yapıyor ama halka uzak, halkla kaynaşamayıp onların sorunlarını dinlemiyor”

 

Bu tip görev yapan adaylar veya başkanlar bir daha ki seçimlerde de tekrar aday olduğunda kazanamıyor. Bu tür yaşanan durumlara ülkemizde çok sık rastlıyoruz diyerek halkla diyaloğu kopuk ve halkın içine girmeyen partili belediye başkanlarına ihtar niteliğinde ki açıklamasına şöyle devam etti. Köktaş, “Bunun için bizlerde bu vakalardan dersler çıkartıyoruz ve adayımızı belirlerken buna göre kriterler oluşturuyoruz. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarına yönelik söylediği çok güzel bir söz mevcuttur. ‘Çöp toplamak, kaldırım, park alanları, çevre düzenlemeleri yapmak artı bir meziyet değil bunlar sizin asli görevlerinizdir. Sizler bunların haricinde ekstra ne tür projeler yapıyorsun ve bu işlerle halkın gönlünü kazanabiliyor musun? ben ona bakarım’ diyerek. Bizde bu sözden yola çıkarak en başta halkın gönlünü kazanabilecek, partinin vizyon ve misyonuna uygun teşkilatla uyum içinde çalışacak aday arıyoruz” dedi.

Teşkilatlarla uyum içinde çalışmakta çok önemli seçim olup başkan olduktan sonra teşkilata sırtını dönen aday bizimle çalışamaz şeklinde açıklamasına devam eden Köktaş, “Çünkü teşkilatlar yetkileri yok ama sorumlulukları çok yani bunlar siyasetin yükünü çeken gönüllü kişiler. Vatandaşlar bir başkana veya meclis üyesine oy verdiğinde karşılığını alamadığında soluğu partide alıp ‘ben partiye güvenip oy verdim’ diyerek hesabını teşkilattaki kişilerden soruyor”.

 

Daha önce birkaç kez başkanlık koltuğuna oturmuş belediye başkanlarıyla aday olmamaları konusunda dayatmacı bir yöntemi benimsemediğini dile getiren İl Başkanı Köktaş, bu konuda karşılıklı konuşarak aday olmamaları ya da başka adayların önünü açmaları konusunda ikna yöntemini kullanacaklarını vurguladı. Köktaş, “Bu tür kişilerin bilgi ve birikimlerinden sonuna kadar yararlanmak içinde projeleri olduğunu, eski başkanların partide akil adam pozisyonunda hizmet vermeye devam etmeleri teklifinde de bulunacaklarını” dile getirdi.

Bu açıklamalar sonrasında özellikle Samsun’dan başlayarak tüm İlçe Belediye Başkanlarına adeta ültimatom niteliğinde göndermede bulunan Köktaş’ın açıklamaları sonrasında akıllara soru işaretleri ve Çarşamba ve diğer ilçelerde mevcut Belediye Başkanlarından özellikle Teşkilatlarla olan küslüğü ve uyumsuzluğunun yanı sıra hizmetleri çok fazla da olsa halkla diyaloğu olmadığı, halkın içine girmediği için fazla sayıda Belediye Başkanlarının yeniden aday gösterilmeyeceğine işaret etmiş oldu. Bu isimler arasında Çarşamba Belediye Başkanı ile teşkilat arasında ki soğukluk ve yine halkla fazla diyaloğu olmaması nedeni ile Başkan Dündar’ın aday gösterilmeyerek bir başka görevlerde tercih edileceği sinyallerinin verildiği konuşulmaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber