Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Köktaş dengeleri bozdu mu?

Köktaş dengeleri bozdu mu?

Bu siyaseti anlamanın imkanı yok. Dünün can düşmanları bir bakıyorsunuz bu gün can ciğer kuzu sarması olmuş. Ama bu siyasette her nedense arada kalanlar başkaları oluyor.

Bu arada kalanlar arasında çoğu vakit bizler de oluyoruz.  Kaçınılmaz olarak. Mesela düne kadar İl Başkan adayı Osman Çetinkaya her Çarşamba’ya gelişinde bizleri sağ olsun yere göğe sığdıramıyordu. Ne olduysa Fuat Köktaş’ın adaylığını açıklaması ile bir anda alabora oldu ortalık. Biz nasibimizi aldık mı henüz bilemiyoruz.

Ama siyaset arenasında Köktaş ile birlikte konuşulanlar bütün bu yaşananların çok daha vahim durumda olduğunu gösteriyor. AK Parti Genel Merkezi değil feriştahı gelse bu oyunun önüne geçemez. İyi izleyin.

AK Parti İl kongresi çok değişik ve acayip olaylara gebe olacak. Mesela bu gün konuşulanlar şöyle.

İshak Taşçı Fuat Köktaş aday olur olmaz adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ve Osman Çetinkaya için “Onunla mahşer de hesaplaşacağız” diyerek çok büyük bir cümle kullanmış. Mış diyorum bize de başka yerlerden haber geliyor. Belki de demediği cümledir ama bu siyasetin bir yüzü.

İkinci olarak herkes Mustafa Acar’ın adaylıktan Köktaş lehine çekileceğini konuşurken Acar, “Aslanlar kendi hikayelerini yazana kadar, Avcı hikayelerine inanmaya devam edeceğiz” diyerek inceden ve dikkat çekici bir açıklamada bulundu ve birleşme yok, çalışmaya devam dedi. Ve o da hızlı şekilde çalışıyor. Acar, “Biz ilk gün neden bu yola çıktıysak bundan sonra da aynı kararlılıkla yola devam ediyoruz. Başkan seçilsek de seçilmesek de fark etmiyor” diyor.

Osman Çetinkaya ise İlçe kongrelerinde sürekli başkanlarla birlikte hareket ederek o günler de verdiği sözleri ile boğuşuyor.  Çetinkaya’nın bir başka derdi ise düne kadar yanında “Kardeşim, dostum” dediği ve kongrelerde desteklediği bazı ilçe başkanlarının yanından kopmasına içerlemiş ve biraz kırgın biraz da sinirli şekilde çalışmalarına delege bazında yakın temaslarla çalışmasına devam ediyor.

Fuat Köktaş’a gelince….

Yumruğu masaya vurabilecek ve vurabilen tek İl Başkanı olarak hafızlara kazınmış bir isim. Çoğu delege Köktaş’ın ilçe teşkilatlarını, Belediye Başkanlarını ve Milletvekillerini Başbakanın Samsun’da ki temsilcisi ve onun gölgesi misali temsilcilikte başarılı olmuş bir isim.

Köktaş’ın bu gün ilçe yönetimleri ve Büyükşehir yöneticileri ile Belediye Başkanları ve hatta Bazı Milletvekilleri arasında ki gerginlikleri, kırgınlıkları en az seviyede tutarak AK Partiyi sürekli tavan yaptıran Başkan olarak hatırlanıp destekleniyor. Delegeler in çoğu Köktaş’ı bu nedenle istiyor ve destekliyor.

Şimdi ortada ki görüntü ve yeni komplo teorileri şöyle:

Ya bazı ilçe yöneticileri yani başkanları ya Köktaş yanında görünüp, Çetinkaya’ya oy vererek Köktaş’ı kandıracakları, ya da diğer şekli ile Çetinkaya’ya son 4-5 aydan bu yana AK Partililer arasında özellikle kongrelerde ki sıkıntılar ve yukarıda bahsettiğimiz sorunları çözme değil daha da çoğaltması nedeni ile karşı çıkarak Köktaş’ı yeni İl Başkanı seçecekleri belirtiliyor. Hangisine inanırsınız?. Çünkü Fuat Köktaş sahneye çıkar çıkmaz siyasetin rengi, nabzı, seyri her şeyi değişti. Yani Köktaş dengeleri bozuyor. Gerçi tüm bu komplo teorilerinin cevabı 24 Haziran 2012 Pazar günü kongre de verilecek ancak bu son 3 gün çok tehlikeli ve uyanık olan, delegeye iyi sahiplenen ve kendini sevdiren tarafın galibiyeti ile sona erecek. Yani karar sandıkta verilecek. Ama görünen köy Köktaş ile Çetinkaya’nın kıyasıya bir çekişme içinde olacağı. Acar ne mi yapar?. Acar sürpriz peşinde ama ben daha başka sürprizi ondan bekliyorum. Onu da sanırım son gün ve hatta son gece patlatırsalar hiç şaşırmayın. Ben şaşırmayacağım çünkü hazırım. Peki, tüm bu ince ayrıntılar için siz,

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi