Köktaş, “Gençlere ve Kadınlara büyük önem veriyoruz”

Köktaş, “Gençlere ve Kadınlara büyük önem veriyoruz”
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Kadın haklarına önem vermeyen rejimler demokrat rejimler olduklarını iddia edemezler. Gençliği de siyasete katmayan, gençliğin potansiyelinden faydalanmayan hareketler ise demokratik rekabette bir adım geriden gelm

 

HABER MERKEZİ

Atakum İlçesi’nde düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'na, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven,  il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri,  Samsun İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, ilçe Kadın Kolları Başkanı, İl ve İlçe Gençlik Kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Köy ve Mahalle Temsilcileri katıldı.

İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, ilçe teşkilatının yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi sunumu yaptı.

İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları'nın konuşmasının ardından ise Köy ve Mahalle Temsilcileri, bölgelerinde yaptıkları çalışmaları ve talepleri dile getirdiler.

Konuşmaları dikkatlice dinleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş tek tek not aldı.

Yapılan değerlendirmelerinden ardından konuşmasına başlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, " Milletimize karşı bu zamana kadar hep doğruları konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz, ne aldanan ne de aldatan olacağız. Ne diyor Başbakanı’mız, Genel Başkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Siyasetin tek limanı Ahlak'tır.' Bizler bu anlayış içinde siyasetimizi icra ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

AK Parti, siyasetimizi temize çeken bir partidir. Siyaseti farklı olan bir partidir. Siyaset ile yolsuzluğu, siyaset ile popülizmi birbirinden ayırmış, birbirinden uzaklaştırmış bir partidir. AK Parti, siyasete güveni yeniden tesis etmiş, siyasete itibarını iade etmiş olan bir partidir.

Şehrimizin kalkınması, adaletsizliklerin giderilmesi, ülkemizin refahı ve huzuru siyasetimizin tek istikametidir. Samsun, AK Parti siyasetine, Karadeniz'in cömert olduğu kadar, cömert olmuş ve her zaman gerekli desteği vermiştir. AK Parti siyaseti de aynı şekilde Samsun için cömert olmuş, cömert davranmış, 10 yıllık siyasetinde hizmetin, yatırımların yanı sıra, MKYK Başkanlığı, Grup Başkanvekilliği, 2 dönem 4 yıl bakanlık vermiştir." dedi.

Ulaşım alanında devam eden ve yeni ilave yatırım yapıldığı gibi, sağlık ve eğitimde ilerlemeler kaydedildiğini söyleyen İl Başkanı Fuat Köktaş, "Özellikle son yılda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından şehrimize çok önemli spor tesisleri kazandırıldı. Bu tesisler kısa zamanda tamamlandığında bölgesel ve uluslararası spor organizasyonları yapılabilecek tesislere kavuşmuş olacağız. Şu an başlamış projelerin toplam miktarı yaklaşık 220 milyon TL. Bununla birlikte 3 Aralıkta ihalesi yapılacak olan ‘Stadyum Samsun’ ihale bedeli tahminen yaklaşık olarak 130 milyon TL.dir. Toplam 350 milyon TL. spor tesislerine ayrılmış oluyor. Ayrıca biten, inşaatları devam eden ve yatırıma girmiş 2013’de ihale edilecek öğrenci yurtları da ilave edersek, yaklaşık 500 milyon TL yatırım almıştır. Bu anlamda Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ayrıca her ilde, ilk aşamada büyük ilçelerde gençlik merkezleri kuracak. Her zaman olduğu gibi AK Parti’nin, geleceğimizin teminatı olan gençlere verdiği önem artarak devam etmektedir." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verilmesine ilişkin konuyla ilgili olarak konuşmasına devam eden  İl Başkanı Fuat Köktaş, “Birileri her ne kadar seçilme yaşının 18’e inmesine itiraz etse de, muhalefet etse de biz gençlerimize, geleceğimize güveniyoruz. Gençliği siyasete katmayan, gençliğin potansiyelinden faydalanmayan hareketler, demokratik rekabette bir adım geriden gelmeye mahkûmdur.

Gençlerden söz edilmişken, kadın teşkilatlarımızdan söz etmeden geçemeyiz.

Kadın teşkilatlarımız aslında gençlerden ve erkeklerden çok daha zor şartlarda görev yapmaktadır. Çünkü onlar hem ev kadını, hem anne, hem de teşkilatçı. Onlarda Ak Parti'yle siyasette hak ettikleri yere gelmeye başlamış, ancak bu da henüz yeterli değildir.

Kadın haklarına önem vermeyen rejimler, demokrat rejimler olduklarını iddia edemezler.

Kadınlarımızın siyasetteki, toplumsal hayattaki yeri, biz erkeklerin yerini daraltmaz bize ancak güç katar." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel