KOKARCA PAZARDA!

KOKARCA PAZARDA!
Sebze- meyve düşmanı kahverengi kokarca sebze meyve pazarını da etkisi altına alırken, ilaçlamayla önüne geçemediklerine dikkat çeken pazarcı esnafları “kokarca” için ilgililerden acil çözüm istiyor

Çarşamba’da, Diş Hastanesi karşısında kurulan kapalı Pazar yerinde her Çarşamba seyyar tezgahta müşterilerine hizmet veren pazarcı esnafı bu hafta satışların çok durgun olduğunu, fiyatların ise normal seviyede olduğunu söyleyerek mazot ve gübre fiyatlarından kesinlikle memnun olmadıklarını belirtirken her geçen gün daha çok zarar ettiklerini dile getirdi.

1.jpg

Son dönemde ki ekonomik dalgalanmalar nedeni ile pazarlarda oluşan fiyatlardan esnaf ile vatandaşların kesinlikle memnun olmadığını söyleyen pazarda satış yapan üretici çiftçi esnafı, tarlada çektikleri sıkıntılara değindi. Özellikle son birkaç aydan beridir Gürcistan dan geldiği iddia edilen ve Türkiye’de ki Kokarca denen böcekle ilgisi olmayan ve zehirli olduğu iddia edilen böceklerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

4.jpg

Esnaflar özellikle bu böceklerin sebze- meyve ve dişer ürünler ile ağaçlar ile evlere kadar girerek büyük tahribat ve endişeye neden olduklarına değinerek, “Fiyatlardan hem alan şikâyetçi hem satan! Mahsul yetiştirmek kolay değil! Mazot, gübre zamlarına ve yeni fiyatlara yetişemiyoruz. Köylerde artık çalışacak gençte kalmadı. Attığımız ilaç mahsule dadanan böceklere yarıyor. Her hafta tezgah açıyoruz, ama satışlar durgun. Bu sene mahsullerde tuhaf bir hastalık var, böceklerden kurtulamıyoruz. Yeni bir böcek daha türedi kokarca diye! Evin penceresinden bile içeri giriyor. Seneye fındık nasıl olacak bilmiyoruz. Buna devlet bir çözüm bulmalı, ilaçlasam komşum ilaçlamıyor” cümlelerini kullandı.

8.jpg

Verdikleri emeğin karşılığını alamadıklarından söz eden pazarcı esnafı, “Fiyatlar şuan narmal gibi ama müşteri tabii ki memnun değil. Müşteriye göre pahalı gidiyor bize göre değil. Çünkü emek sarf ediyoruz. Buraya gelmesi nakliyesi sıkıntı. Önceki haftalara göre satışlarda bir değişim yok” ifadelerini kullanırken bir başka pazarcı esnafı ise,”Malı toptancıdan peşin fiyata alıyoruz pazara geliyor satamıyoruz. Mazotun litresi 40 lira. Kimse halinden memnun değil, kimsenin yüzü gülmüyor.”ifadelerini kullandı.

9.jpg

Bu hafta 40 lira ile pazarın en pahalı ürünü fasulye, turşu bidonlarını doldurma konusunda vatandaşı zorlayacak gibi duruyor. Diğer sebze ve meyve fiyatları ise şöyle: Fasulye 40 TL, Patlıcan 10 TL, Biber 20-25 TL, Marul 5-10 TL, Patates 16 TL, Pırasa 15 TL, Domates 25 TL, Salatalık 5 TL, Havuç 20 TL, Nar 25 TL, Karnabahar 15 TL, Mor Lahana 15 TL, Kabak 15 TL, Mandalina 10 TL, Elma 20 TL ve soğan 10 TL.

HABER: Ünal DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber