KOCAMAN: TÜKETİCİ OLARAK BELİRLİ HAKLARINIZ VAR

KOCAMAN: TÜKETİCİ OLARAK BELİRLİ HAKLARINIZ VAR
Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman tarafından Çarşamba Kızılot Ortaokulunda Tüketici Hakları konusunda seminer verdi

Kızılot  Ortaokulu öğretmen ve  öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’la ilgili öğrencilere bilgiler verilerek; fiyat etiketi, kredi kartları, kapıdan satışlar, taksitle satış sözleşmeleri ve banka hizmetleri gibi konulara dikkat çekildi. Ayrıca  satın alınan malda arıza çıkması durumunda yapılması  gereken işlemler konusunda   katılımcılara  verildi.

img_4569.jpg

MALDA ARIZA ÇIKMIŞSA, MALI İADE EDEBİLİRSİNİZ

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen seminerde, öğrenciler de yaşadıkları olaylardan örnekler vererek, tüketici haklarıyla ilgili konulara vurgu yaptı. Seminerde öğrencilerle bir süre sohbet  de eden  İl Müdürü  Mustafa Kocaman, “ Tüketici  olarak belirli haklara sahipsiniz. Eğer bir malda  arıza çıkmışsa, malı iade edebilirsiniz, tamir ettirme hakkına  sahipsiniz, para iadesi hakkına sahipsiniz veya malın arızası oranında indirim hakkına  sahipsiniz.” dedi.  Seminerin sonunda, tüm öğrencilere kitap dağıtıldı.

Köksal ÖNER

img_4568-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber