Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Koalisyon ZOR, ERKEN SEÇİM'e hazır olun!

Koalisyon ZOR, ERKEN SEÇİM'e hazır olun!

Doğru yolda gidenin, kaybolduğu görülmüş müdür?

Günlerdir bu söze takıldım. Neden mi?

Bu sözü siyasete göre yorumlarsak eğer demek ki Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan sonra DOĞRU YOLDA İLERLEYEN OLMAMIŞ Kİ sürekli doğru yolda ilerlemeyen bizim acar SİYASETÇİLER HEP YOLUNU KAYBETMİŞ Kİ yıllardır yol almaya çalışıyoruz ve akıbet ortada. Yani Ülkede ki siyasi çöküşler sürüyor. Bakın şimdi: Cumhuriyetten bu yana yani Padişahlık sona erip modern siyasete dönüldüğünden bu yana en köklü partiler hangileri? CHP ve peşinden gelen MHP...

Saadet diyenlerde olacak ancak onlar AK Parti ile mi, Saadet ile mi yola gideceklerine bir türlü karar veremiyorlar. Sonuç olarak siyasi tarihimize kısaca dar çerçevede bakalım bir.

Menderes'ten sonra Ülkede atağa geçen Demokrat ve akabinde gelen DYP tarihin tozlu sayfalarında ki yerini aldı. DP' de başında lider olan geçtiğimiz haftalarda vefat eden Süleyman Demirel' den sonra tarih oldu...

Rahmetli Erbakan hoca ile yola çıkan  Milli Nizam Partisi ve ardından Milli Selamet, Fazilet, Saadet derken son aşamaya gelindi ama yine de iyi direniyor.

CHP Atatürk'ten sonra yıkılmasa da muhalefetten öteye gidemiyor. Ama hala temeli o kadar sağlammış ki yıkılmadı, hala gözde siyasi partilerden birisi konumunda. İktidar olamasa da...

MHP'ye gelince Cumhuriyetten yıllar sonra dava Milliyetçilik, Ülkücülük ve Turancılık üzerine kurulmuş parti ve İlk Genel Başkanları Rahmetli Başbuğ Alpaslan Türkeş'in vefatı sonrasında çok çile çekse de hala dimdik ayakta ve Meclisin, Ülkenin kilidi konumunu sürdürüyor.

1980 sonrası ihtilal çocuğu gibi dünyaya adeta gelen ANAP kısa sürede Ülkede fırtınalar estirdi ancak o da dava, misyon ve Lider yani tek adamlık sultası nedeni ile Özal'ın yerine kim geldiyse o yükü taşıyamadı ve tarihin tozlu raflarından adeta toprağa gömüldü gitti...

Ve son gözde AK Parti: Recep Tayyip Erdoğan gibi Liderlik vasfı, hitabeti ve halkı kucaklaması çok iyi olan bir siyasi yola çıkış. Kısa sürede Ülkeye öyle bir heyecan ve his verdi ki kimse önünde duramadı. Ancak, son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede hata yaptı. Elbette ki Cumhurbaşkanlığı için çok erken yanıp tutuşmasından kaynaklı ve şimdilerde AKP' de artık lider arayışı, toparlanma uğraşları derken son 7 Haziran Genel Seçimleri ile düşüşün ilk çan seslerini duydu. Toparlanabilir mi bu saatten sonra sanmıyorum. Çünkü önce Liderini kaybetti akabinde misyon ve yola çıkış dünya ve devlet görüşlerini unuttu.

Artık halk yenilik arar mı onu da sanmam. Sanırım halk mevcut içinde en kötünün iyisini bulacaktır. Anket şirketleri seçim öncesi ve sonrası algı operasyonu anketleri ile yolsa ısrar ediyorsa da halk artık DURDU VE İYİ DÜŞÜNÜYOR. Peki Hangisi Doğru yolda yürüyor yolunu hiç şaşırmadı derseniz?

İyi etüt edin. AK Parti olarak yola çıkan AKP harbiden DOĞRU YOLDA idi ama sonra içeriye giren fitne, fesat, yalan, dolan ve yolsuzluklarla bitti. Tek adamlığı Türk Milleti tek şartta ister. İçinde o tek liderin yani Kral ya da Türk halkının deyimi ile PADİŞAH'IN İslam dünyası ve dine bakışını yaşayan, konuşan, halkın içinde hemhal olan, Milliyetçi ruhu unutmadan, yıpratmadan,Türkiye Cumhuriyeti dediğimiz topraklarımızda ki terör, hainlerin hesabını alan, yoksulla ağlayan, zengine bölüşmeyi öğreten bir Hükümet ve siyaset istiyor.

Son yıllarda doğru yolu unutup ama doğru yolda ilerlediklerini iddia edenlerin o yolu kaybettikleri net değil mi? Kaldı ki tam da halka AK Partiden başka siyasi parti ve lider mi var ki algısı insanların tam beynine kazınmışken, bu yaşananları kimse anlatamıyor sorunu çözemiyor. Çözülecek gibi de değil.

O vakit o ilk başta ki söze dönecek olursak eğer: "Doğru yolda gidenin, kaybolduğu görülmüş müdür?" Demek ki bu Memleketin taşını, toprağını, ülküsünü, Milliyetçiliğini, Dinini, örf ve adetini tam olmasa da hala içinde barındıran ve çıktıkları yol üzerinde kavşak görse de dönmeden ilerleyen iki siyasi köklü parti ülke de kalmışken;

Yeni hayaller, yeni hülyalar Türkiye'nin geleceğini aydınlatmaz, daha da çok karatacaktır. O nedenle hangi anket şirketi anket yaparsa yapsın, Koalisyon zor görünüyor ve ERKEN SEÇİM de halk net cevabı verecektir. Erken seçim bu memlekette artık  mecburi yöndür bu net bilinmelidir. 7 Haziran da su gibi para harcayan partilerin erken seçimde ne harcayabiliriz muhabbetinden çok Ülkenin geleceğini harcatmamak için ne yapabilir, nasıl yeniden ayağa kalkarızı düşünmeye başlamalı ki; halk önüne gelen ikinci sandıklarda Doğru yolda gidenin, kaybolduğu görülmüş müdür, görülmemiş midir  net cevabı versin.

Mutlu ve (sağ) lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi