KOALİSYON VE ÇERKESLERİN TARİHİ GAFLETİ…

KOALİSYON VE ÇERKESLERİN TARİHİ GAFLETİ…
Genel seçimler sonrası yaşanan KOALİSYON denklemleri hala belirsizliğini korurken, gözler AK Parti Genel Merkezine çevrildi. Genel Merkez seçimlerde ki kayıpları özellikle mevcut ilçe ve Belediye Başkanlarının;

1- Parti tabanı ile zıtlaşmasından mı?

2- Halktan uzaklaşılmasından mı?

3- Partiyi bir kenara bırakıp kendi egoları ve makamlarına mı yönelen yöneticiler oldu?

Son olarak partinin 2002 ruhunu neden bu kadar kısa sürede kaybedildiği masaya yatırılıyor. Hatta bazı eski il, ilçe ve belediye başkanları ile ikili görüşmelerin başladığı duyumları gelmeye de başlamış. Ama ser çıkar sır çıkmaz misali bunu herkes gizliyor. Genel Merkez kısa sürede yeniden toparlanmanın yanı sıra koalisyon denklemlerini de sıkı takip ediyor. Ama AK Parti için ben seçim öncesi ne demiştim. Bundan böyle AK Parti bana göre AKP’dir demiştim.

(Nedeni ise AKP bu şekilde yazmamın tek nedeni Gazetenin kapısına mühür vuran belediyesine ve yapılan darbe girişimine sessiz, duyarsız, ilgisiz kalan AKP' de ilçe teşkilatlarından, Milletvekillerinden alın Genel Merkeze kadar tepkidir.)

Her neyse; koalisyon olma ihtimali kuşun tüyü kadar hafif görünürken olası ERKEN SEÇİM için AKP Genel Merkezi ‘biz zorladık muhalefet istemedi’ algısı ile seçime gitmeyi hedefliyor görünüyor. Velhasıl kopmalar, kırılmalar ve seçimin yıkımı giderilmeye çalışılıyor. Ama bu defa çok zor görünüyor…

***  

      Bu gün ikinci konumuz şu. Önceki gün biliyorsunuz Çarşamba’ da ÇERKES Derneği açılmış. -MIŞ diyorum, çünkü Çerkesler hatırladığım kadarı ile 2003 yılında atağa geçmiş ve 2004 yerel seçimleri öncesi eski Belediye Başkanı Nazif Kılıç’ın katılımlarıyla da kurdelesini keserek bir dernek açmışlardı.

Sonrasında bu dernek her nedense yok oldu gitti. Çerkesler bir şekilde yeniden dernek için çabaladı.       

      Gelen gideni arattı ve önceki gün aylardır birleşme adı altında başlanan oluşum için ‘BÖYYÜK’ bir açılış yaptılar. Hem de ÇOK GÜÇLÜ VE BÜYÜĞÜMÜZ modunda Abdullahpaşa Meydanında yapmışlar.

     Kimler katılmamış ki? Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın en büyük Çerkes olduğunu göstererek onun adının ardına sığınacak şekilde onu baş tacı yapma gayreti, ajansın keyfi organizasyonu her şeyi berbat etmiş. Onun yanın da malum Çarşamba'nın hükümdarı, AKP İlçe Başkanı Halit Doğan. Ve diğerlerine gelince...

      7 Haziran sonrası tek iktidar saltanatının yerle yeksan olmasından kaynaklı TBMM ve hükümet kurmada söz sahibi olan parti yöneticilerinden CHP İlçe Başkanı Süleyman Bilici, MHP İlçe Başkanı Süleyman Akdemir, Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş gibi isimler de tören alanına gelerek protokolde ki ön sıralarda yerlerini almışlar. Malum tek iktidar döneminde keyfi uygulamaları ve görmezden gelinen başkanlar yerlerini alınca ve yıllardır umursamadıkları, ezmek için her lafı çekinmeden bu Çarşambalı muhteremlere adeta Muhalefet gözlerine soka soka protokolde ki yerlerde yerlerini almaları önce duraksamaya akabinde ise şoka girmelere gözlerden kaçmamış.

     Kaos burada başlamış.  Çünkü Türklükleri ile övünen Çerkes Dostlarımız açılışı bir Ajansa emanet edince tören alanın da TÜRK BAYRAĞI asmadan ve İSTİKLAL MARŞI okumadan törene başlamışlar.

Bu iki kutsal sayılan Bayrak ve İstiklal Marşından yoksun törene başlanmış olması nedeni ile tabi ki bu duruma en çok MHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Akdemir, Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş önce ilgilileri bayrak ve İstiklal Marşı nedeni ile uyarsalar da umursanmayıp, aldırış edilmemesine hem içerlemiş, hem de sinirlenerek törenden ayrılmışlar. Tabi ki aynı şekilde CHP İlçe Başkanı Süleyman Bilici’ de o alanda durmayı kendilerinde zul duymuş ve durmamış töreni terk etmiş. Yani tören başlamadan bitmiş…

     Yuuuh artık. O törende TÜRKÜLÜĞÜ İLE ÖVÜNEN ÇERKESLER TÜRK BAYRAĞI ASMIYOR VE İSTİKLAL MARŞI OKUTMUYORSA. Başka hiçbir eleştiriye gerek yok.

      Bunun adı bazılarına göre ataları ile övünmek değil, anlaşılan o ki siyaseten birilerinin dümen suyunda hedefleri DERNEĞİ BÜYÜTMEK olsa gerek? Gerisini siz düşünün. Türk Bayrağını asmaktan, İstiklal Marşını okutmaktan imtina eden Çerkesleri görünce, artık yoruma da, eleştiriye de gerek yok sanırım.

      “Ayinesi iştir kişinin, lafa söze bakılmaz derler ya!.” Bizim Çerkeslerin SİYASİ Kanatlarının muhabbeti de bu olsa gerek. Yazıklar olsun Çerkesleri böylesi SİYASİ OYUNA ALET ETTİĞİNİZ, ATALARINIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATTIĞINIZ ve en önemlisi böylesi bir dönem de TÜRK BAYRAĞI ASMAKTAN ÇEKİNENLERİN OLDUĞU ORTAM DA AYNI KEFEYE ÇERKESLERİ DE SOKTUĞUNUZ İÇİN.       

      Yarattığınız açılış ve Dernekle artık övünün. Ama bu gafletinizi Türk halkı ve gerçek Çerkesler asla unutmayacaktır.  Bundan sonra ki yorumlar  da KENDİNİ GERÇEKTEN TÜRK VE ÇERKES HİSSEDENLERE KALSIN. Bunun adı tarihe sahip olmak değil, olsa olsa bazı taklit ÇERKESLERİN TARİHİ GAFLETİ...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber