Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Koalisyon bitti, erken seçim ihanet olur

Koalisyon bitti, erken seçim ihanet olur

Gündem belli.

Koalisyon kurulacak mı, erken seçime mi gideceğiz.

Dün öğle saatlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM' de ki Başbakan Davutoğlu'nun makam odasında görüştüler.

Oda da her iki partiden birer Milletvekili ile yaklaşık 2.26 dakika görüşen ikili, görüşme sonrasında kendi partilerinin yetkili organları ile görüşmeye çekildiler.

İki Liderin görüşmesinin ardından merakla sonuç hakkında bir açıklama beklenirken ilk kısa açıklama yani mesaj, AK Partili Bakan Faruk Çelik' ten geldi.

Bakan Çelik, "Çok güzel haberler vereceğiz" söylemi bir anda ülkede heyecan yaratmaya yetti.

Ve beklenen açıklama ilk önce AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'n dan geldi.

Davutoğlu kısaca şöyle dedi:MHP  Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile çok seviyeli ve çok açık dürüst bir görüşme yaptık. Sayın Bahçeli'nin daha önce açıkladığı 4 ana maddesi ve bizim de bu maddelere yakınlaşmamız imkansızdı olmadı. En erken zamanda Partimizin MYK'da konuyu görüştükten sonra Cumhurbaşkanımıza görevi iade edeceğiz. Bu arada Cumhurbaşkanı ile alakalı maddeyi gündeme almak bile imkansızdı ve maddeler üzerinde görüşmedik. Doğu ve Güneydoğu'da ki konuları görüştük" dedi.

Yani Koalisyon ihtimali  bitti...

Peki görüşmenin içeriğini nasıl görmek gerekiyor.

AK Partililer MHP her türlü muhtemel koalisyon ve çözüm yollarına itiraz ediyor. Devlet Bahçeli'nin ne yapmaya çalıştığını kendisi de bilmiyor tezi.

Aslında MHP net duruşlunu sürdürüyor.

4 Ana maddemiz var. Terör olayları, çözüm süreci, İmralı görüşmeleri ve akabinde 17 ve 25 Aralık operasyonunda isimleri geçenlerin ne olursa olsun ADALET önüne geçirilmesi maddeleri.

Sormadan edemiyor insan. MHP' de yanlışlık nerede?

MHP isteklerini yıllar sonra ilk kez dik duruşunu gösteriyor esnemiyor. Haklı mı?. Bence hep fedakarlığı yıllardır MHP' den bekleyenler ilk kez partililere kulak vererek Bahçeli cevabını verdi. Seçim beyannamesinde ki sözlerini yerine getiriyor.

Akla gelen şu:

AK Parti çözüm sürecini bitirse, imralı'yı kapatsa, teröre verilen ödünler sona erdirilerek üstüne gidilse ve son oalrak 17 - 25 Aralık operasyonunda adı geçenler adalet önüne çıkartılsın ne olur ki?

Suçu olan varsa yargı yargılar kararını verir. Suçsuz olanlar aklanır AK Parti de rahatlar Ülkede rahatlar aslında.

Bu kadar katı tutum yani koalisyona olumsuz bakan işin aslı AK Partinin kendisidir.

Çünkü CHP' de, MHP' de aynı maddeleri öne sürüyor.

Erken seçime gidilebilir mi?

Asla gidilemez. Hele hele ülkede bu kadar kaos ve terör olayı varken Doğu ve Güneydoğuda halkın sandığa gidişinde özgür, hür iradesi ile gidemeyeceği aşikardır. Yani terör olayı varken erken seçim ülkeyi felakete sürüklemekten öte bir eylem olmaz.

Bu nedenle en akılcı olay bu saatten sonra ya ne olursa olsun MHP ve CHP'nin isteklerini bir şekilde esnetip kabul edilerek koalisyona gidilmeli ve ülkedeki terör olayları sona erdirilerek gencecik fidanlar ŞEHİT olması engellenmelidir. Siyasetçilerin koltuk hevesi için ülke feda edilemez.

Bu Milletvekillerini halk TBMM'ye gönderirken çözümsüzlük değil, ÇÖZÜM ÜRETİN, SORUNLARI BİTİRİN diye gönderdiğine göre bu vebale hiç bir vekil ve partinin girmesi akıl değildir.

Halk oyunu verdi, kararını gösterdi.

Şimdi siyasetçiler halkı dinleyip gereğini yapmak zorundadır. Kim yargılanacaksa yargılansın, kimin çıkarı biterse bitsin. Halk ve vatanın çıkarı her şeyden önce değil mi?

Bu atmosferde erken seçime kim karar verirse; önce ülkeye, oy veren milyonlarca vatandaşın kararına ihanet etmiş olacaktır.

Şimdiden bunu söylemek zorundayız...

(NOT: Azınlık hükümetinde Başbakanlık görevi Deniz Baykal'a verilir mi?. İşte işin püf noktası burası mı? Olursa da şaşmayın...)

Mutlu ve (sağ)lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR