KKYDP ekonomik hibeleri tanıtıldı

KKYDP ekonomik hibeleri tanıtıldı
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda yapıldı

 

Toplantıya İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Kooperatif başkanları, birlik başkanları, şirket temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantıda kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiği belirtilerek bunun sağlanması için, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması gerektiği, küçük ve orta ölçekli işletmelerin destekleneceği, gıda güvenliğinin güçlendirileceği, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulacağı belirtilerek ilçemizdeki yatırımcıların bu programa başvuru yapmaları istendi.

Çarşamba’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, üretimin artırılması, rekabet düzeyinin artırılması için girişimcilerin programdan en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini vurgulayan İlçe Müdürü Osman Akman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak programdan faydalanmak isteyenlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Toplantıda daha sonra söz alan KKYDP yetkilileri yatırımcılara yatırım konuları hakkında bilgiler verdiler. Özellikle el sanatları konularında mutlaka birkaç proje hazırlanması gerektiği vurgulandı.

Müracaat süresinin 2 Kasım 2012 tarihinde biteceğinden yatırımcıların projelerini eksiksiz ve tam olarak kuruma teslim etmeleri ve yatırımcılarından projelerinin konusunun iyi analiz edilerek sürdürülebilir olması gerektiği söylendi. Programda daha sonra KKYDP projesinden faydalanan Eğercili köyünden Seyfettin Yavan isimli üretici uygulama aşamasında yaşadıklarını anlatarak yapmış olduğu 100 başlık süt sığırı işletmesi hakkında bilgiler verdi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber